På väg till hotellet efter middagen i fredags så gick jag förbi vinbaren Osteria del Gallo Nero några gator från rådhustorget i gamla stan. Jag såg direkt att detta var en kandidat till lördagens middagsrestaurang och eftersom det bara fanns sex-åtta bord så bokade jag bord på en gång.

Vilket toppenställe! Det serveras antipasti-brickor, italienska sallader, bruschetta etc, dvs inget varmt tillagat. Vi tog tre stora antipasti-brickor och två sallader och oh-lala, vilka goda ostar och korvar, mortadella och parmaskinka. Mycket mat och humana priser. Till efterrätt fanns endast tiramisu och även Maria, som inte gillar tiramisu, tyckte den var god.

Till lunch samma dag så slank jag ner på uteserveringen på en trevlig italienare jag gick förbi. Det var först när jag fick menyn i hand som jag såg att stället het Trattoria del Gallo Nero. Helt utan att veta om det hade jag alltså lyckas sätta mig på det planerade middagsställets systerkrog!

Här serveras pasta, varmrätter etc och min pasta smakade som i Italien. Trattorian är också ganska liten, så en bordsreservation är nog att rekommendera också här.

Föregående artikelTallinn
Nästa artikelSeychellerna i februari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here