Nationaldagshelgen firas för min del i Tallinn med sju av mina väninnor från jobbet.

I sista sekunden beslutade jag mig att boka av alla SPA-behandlingar för att i stället strosa och sightseeinga i Tallinn. Och det var helt rätt beslut eftersom Tallinn har visat sig från sin allra bästa sida i dag. SPA-behandlingar kan jag göra hemma!

Jag gillar verkligen Tallinn och det är faktiskt fjärde gången jag är här (denna gång var det inte jag som bestämde vart vi skulle eftersom vi är så många), första gången var 2002. Det är ganska mycket som har ändrats under dessa 12 åren, bland annat så har både shoppingen och maten blivit bättre. Tyvärr har också souvenirbutikerna blivit fler…

Min syster Christiane var första gång i Tallinn sent 90-tal och hon köpte då hem en äkta kyrklig rysk ikon från 1500-talet till mig för 1500 kr. När jag var där själv första gången så fanns det antikaffärer över allt som sålde ryska ikoner och ville jag köpa fler, men priset hade mångdubblats. Numera går det inte alls att köpa ryska ikoner i Tallinn och det är också exportförbud på dem.

Viru-porten med tinnar och torn i bakgrunden
Nicolaikyrkan
Utsikt över nedre del av gamla stan från från övre del av stan; Toompea
Mina väninnor framför rådhuset. Eller solglasögonreklam om man så vill
Rådhuset
Rådhustorget
Matryorshkor finns att köpa överallt
Det pågår förresten ett MC-konvent här också denna helgen och det är 10 000 MC-knuttar i Tallinn
Föregående artikel#tbt – Kochi i Indien
Nästa artikelOsteria del Gallo Nero i Tallinn

6 KOMMENTARER

 1. Takk for komplimentet! Alltid hyggelig å höre.

  Både Tallinn, Vilnius og Riga er byer som i ganske lang tid har värt kjente reisemål for svensker, og det går også "danskebåter" til både Tallinn og Riga. Men i Norge så har alle tre reisemålene värt ganske ukjent frem til ganske nylig. Men nå vet jeg at i alle fall Norwegian flyr billig till Riga. og kjenenr flere som har värt der. Jag hörte forresten ganske mye norsk sist i Tallinn også…

  Du vet at det finns julemarkeder i både Tallinn och Riga i desember? Moren min var på begge for noen år siden og syntes begge var fine.

 2. Håller helt med om att Tallin alltid är värt ett besök. Härliga foton med fina detaljer! Var i Tallin första gången i slutet av 80 talet och det har blivit många gånger sedan dess. Och så mycket har hänt. Åker i början av juli för att lyssna på och se sångfestivalen. Är en otrolig upplevelse på alla sätt.

 3. Håller helt med både om rådhusdetaljer och Tallin. Har varit där många gånger och jag återvänder gärna. I år blir det i början av juli då det är stor sångar/körfestival och den brukar vara otroligt mäktig. Har upplevt några innan….
  Att strosa i Tallin och upptäcka staden och särskilt i fint väder är ju så mysigt. Och nu finns det så många bra restauranger. På 1980 talet var de få, första gångernna vi var där.
  Härliga bilder som lockar till ett besök igen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here