När vi var på Sri Lanka januari och februari 2011 så spenderade vi vår andra av tillsammans tre veckor i Unawatuna.

Unawatuna ligger precis söder om Galle, och staden är räknat som en av världens tolv vackraste. Och detta var den bidragande orsaken till att vi valde Apollo som charterbolag, det är bara de som har charterresor till Unawatuna. Tyvärr måste vi säga att vi blev ganska besvikna, visst var stranden fin, men fin var den inte. Stranden Merissa som låg längre syd tyckte vi faktiskt var vackrare.

Det bästa med Unawatuna var den goda maten på One Love.

Jaha…

Vi hittade detta trevliga stället, och var överens om att det var finaste kaffebaren i Unawatuna. Tyvärr var ägaren hjärnskadad och stängde av hela internet-uppkopplingen för hela stället när vi satt med var sin dator för att jag inte ville beställa något att dricka (jag dricker inte kaffe). Christiane och Maxime hade tillsammans beställt två kaffe, två tårtbitar
och en läsk, men det var tydligen inte tillräckligt för bordet som helhet. 

En man som spådde i handen. Ca inget av vad han sa stämde

Christanes vy över stranden…… och min vy över ChristianeMaxime i solnedgång

Vi hyrde en båt och gjorde en snorkelutflykt, men tyvärr var det inte så mycket fina fisker att se. Har man snorklar i Thailand och Egypten så är man ganska bortskämd.

Vi bodde på Unawatuna Beach Resort som var det enda Apollo hade att erbjuda. Och Unawatunas enda resort. Middag ingick (som på alla charterhotell på ön), och det var en helt ok buffé. Men jag är inte mest sugen på italiens buffé när jag är i Asien. Inte min grej, är jag i Asien vill jag äta asiatiskt. Dock är Maxime helt galen i buffé och flera dagar åt hon där först sen gick vi till någon lokal restaurang där Christiane o jag åt.

Rummen var fina, och vi fick ett som låg precis vid stranden och restaurangen. Det fanns också en pool, men det låg lite vid sidan om, och det var det ingen som använde den när vi passerade. De hade bra fotvård och massage på resortens spa.

Det fanns ett gäng guesthouses på stranden, och hade jag valt om så hade jag nog bott på ett av dessa i stället för på Unawatuna Beach Resort. Dock vet jag inte vad det var för standard på guesthousen, men något med ok standard måste ju gå att hitta.

Föregående artikelTallinn nästa
Nästa artikelTallinn

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here