Även om Sri Lanka inte är någon jätteö så är årstiderna ganska olika. Under vår sommar är det regntid på västra och södra sidan och under vår vinter är det regntid på östra och norra sidan. Men uppe i höglandet regnar det ofta; oavsett årstid. Bara dagen efter att vi hade varit i Sigiriya så regnade det så mycket där att det utlöstes stora jordskred och hela området spärrades av. Dagarna innan vi åkte från Stockholm i slutet på januari 2011 stod det också att läsa i tidningarna att översvämningarna på Sri Lanka var så allvarliga att 20 personer hade dött och över en miljon hade blitt hemlösa. Men detta var på norra delen som har regntid just under vintern, och som dessutom UD avråder att åka till.

Det är väldigt vackert uppe i höglandet; forsar, serpentinvägar och teplantager så långt ögat räcker. Bara att köra omkring är fantastiskt. Nuwara Eliya är största orten uppe i höglandet och där vi valde att sova över, och vi såg de vackraste vyer. Dock ska det vackraste området vara kring Ella norr om Nurwara Eliya, men vi hann tyvärr inte åka dit. Det går inte snabbt fram på serpentinvägar…

Vi var tvungna att köpa blommor av denne gamle gubben
Han var 1,60 lång och utan en tand i munnen

Serpentinvägarna

Precis utanför Nurwara Eliya ligger tefabriken Macwood. Det är gratis att gå in, och man får en guidad tur i fabriken. Självklart har de också en butik där man kan köpa te. Jag köpte kanelte, jordgubbste, vaniljte och ett riktigt gott ingefärste. De hade också ett fik där de sålde en smarrig chokladkaka för en billig peng. Maxime åt två bitar. Absolut värt att stanna till 30-40 minuter för detta.

Föregående artikelKandy
Nästa artikelSozopol i Bulgarien

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here