Tillbakablickstorsdag – Throwback thursday – tbt

I mitten av januari 2011 åkte Maxime, min syster Christiane och jag på en tre veckors charterresa till Sri Lanka. Vi hade planerat det så att vi fick en vecka var på tre olika orter och för första veckan valde vi orten Hikkaduwa.

Vi gillade alla tre Hikkaduwa ganska mycket, det var fortfarande ganska genuint men inte tråkigt och öde, stranden var fin (men inte fantastisk, men till trots för vad som finns att läsa på en massa sajter så är stränderna bara mediokra på Sri Lanka), det var en lagom mängd restauranger och barer på stranden. Hikkadowa är också ett surfparadis så det fanns alltid mycket action i vattnet att kolla på.

Vi bodde på världens mysigaste guesthouse där också; rent, fräscht och världens mysigaste trädgård för bara 1200 kr för ett dubbelrum för en hel vecka.

Hikkaduwa på Sri Lanka
Rice and curry kom alltid med en mängd olika tillbehör. Då gjorde det inget att det var nästan den enda rätten som fanns
Hikkaduwa på Sri Lanka
Mysiga trädgården på guesthouset Moon Beam

 

Hikkaduwa på Sri Lanka
Varje eftermiddag drog man upp fiskenätet och hela byn hjälpte till

 

Hikkaduwa på Sri Lanka
Från vårt första hotell

 

Hikkaduwa på Sri Lanka
Roti er en sorts pannkaka fylld med antingen ost, kyckling, linser etc.
Det finns också en söt variant som är som crepes med banan, choklad etc.

 

Hikkaduwa på Sri Lanka
Det var på Sri Lanka som jag lärde mig att äta papaya med lime.
Det höjer verkligen smaken på frukten med 800%
Hikkaduwa på Sri Lanka
Föregående artikelParc de la Citadella i Barcelona
Nästa artikelCilento nationalpark i Italien

4 KOMMENTARER

  1. Håller absulut med om attd e finaste stränderna är söderut (kommer nog ett #tbt om dessa också), sen får man absolut inte glömma höglandet som var helt fantastiskt. Vi gillade verkligen ön alla tre!

  2. Ja maten var mer än god. Lite tråkigt med att det nästan bara fanns "Rice and Curry" men med allt tillbehöret gick det absolut bra. och det fanns skaldjur och grillad fick också överallt och det var både gott och billigt

  3. Sri Lanka är jag så förtjust i. Våra döttrar kommer därifrån och vi har haft förmånen att besöka landet några gånger. De finaste stränderna hittar man klart längre söderut, de är i paritet med det mesta man kan önska av en härlig strand. Runt Hikkaduwa är det ju inte så speciellt….
    Maten, naturen, djurlivet, att det är ganska oexploaterat (jämfört med Langkawi och Bali t.ex. ) männiksorna, miljöer ochkulturen är något vi har med oss. Och döttrarna förstås.(Nu vuxna)
    oppas nu med två barnbarn att det blir en fjärde resa…

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here