Jag spenderade påsken i Buenos Aires i Argentina. Syftet med resan var att besöka min väninna Francesca, som är där ett halvår som utbytesstudent. För mig är det en självklarhet att besöka mina vänner som bor utomlands. Jag får träffa dem och möjlighet att åka på en extra resa. Två flugor i en smäll!

Francesca och jag har tidigare bott och studerat tillsammans i New York. I Buenos Aires bor hon i trevliga området Palermo Hollywood, där lägenhetskomplexet där hon bor har en pool som jag kunde ligga vid när vädret tillät det och Francesca var på föreläsningar.

Välkommen till mina färgglada bilder från Buenos Aires.

La Boca

La Boca är en gammal arbetarstadsdel nära hamnen, där de ursprungliga invånarna var italienare. La Boca är området där tangon föddes och det dansas även på gatan runt de flesta restauranger. Området i sig kryllar av turister men ett absolut måste! Vi spenderade förmiddagen där och tog sedan bussen till San Telmo för lunch.

argentina-buenos-airesargentina-buenos-aires argentina-buenos-airesargentina-buenos-aires argentina-buenos-aires argentina-buenos-aires

San Telmo

Många konstnärer och andra kreativa bor i San Telmo. I dag är det här man hittar flest tangoställen. Varje söndag har de utomhusmarknad längs huvudgatan där det säljs allt du kan tänka dig av hemmagjorda prylar. Längs gatan bakom alla stånd gömmer sig stora lagerlokaler med antika möbler och mycket second hand. Området består även av mycket bra restauranger och fik.

Palermo Vieja

Palermo är ett av de trevligaste områden i Buenos Aires och Palermo Vieja betyder gamla Palermo. Färgglad spansk kolonialarkitektur är nyckelordet. Det kryllar av färgglada hus, trendiga fik, restauranger och shopping. De flesta restauranger har takterrass och härliga uteserveringar. Om du har varit i New York kommer du lätt känna vibbar från SoHo, NoLita och West Village.

Blandad kompott from Buenos Aires

Behöver jag säga att vi åt fantastisk mat och att en och annan köttbit slank ner?

Föregående artikelVåra 12 bästa tips för Svalbard – Vad du absolut inte får missa
Nästa artikelVad kostar en resa till Maldiverna?

6 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here