Som flertalet storstäder så kryllar Buenos Aires av restauranger. Inom alla etniciteter och inriktningar. Här är två stället som vi gillade; olika i både stil och innehåll. Men najsiga på var sitt sätt

El Espanol

Vår andra dag i Buenos Aires delade Christiane och jag upp oss. Jag åkte till Colonia i Uruguay medan hon hängde med sina kompisar Rata och La Negra. När båten från det stora utlandet la till så stod de klara att hämta upp mig och vi åkte till Rata och La Negaras favoritrestaurang El Espanol.

Läs mer: Colonia i Uruguay – En kort båttur från Buenos Aires

Vi lät de lokala beställa; in kom först ett öltorn och fyra glas och efter ett tag kom en också en bordsgrill så fylld med kött av alla sorter att det höll på att rinna över. Jag minns inte tillbehören och tydligen var jag mest inne på att fota grillen.

Men den traditionella blodkorven hoppade både Christiane och jag ganska elegant över. Vilket både Rata och La Negra var glada över, för då blev det mer för dem. Var sin smak… Sen blev hälften kvar men det tog värdskapet med sig hem till sina hundar.

El Federal

El Federal är ett ställe vi snubblade över av en tillfällighet, efter att vi hade varit i södra San Telmo och kollat in modern konst och gatukonst. Vi passerade och jag stannade till för att fota, sen var det Christiane som kom på det utmärkte förslaget att gå in.

Läs mer: Gatukonst i Buenos Aires

Vi valde ett bord i ett av de inre rummen och överallt runt oss pratades det spanska. Vid grannbordet sitter ett stort gäng och gestikulerar och pratar högljudd. Vi vill vara en del av deras gäng och vi vill ha allt de har på bordet. Tyvärr fattar vi ungefär 10% av menyn. Men sen kommer vår räddande ängel i form av vår kypare och det visade sig att han både pratade bra engelska och hade varit i Norge! Bonding på högsta nivå och han översätter varje ord i menyn .

Utifrån hans rekommendationer beställde vi in ost och kallskuret och det var underbart gott. Det visade sig också, då vi studerad bordstabletten, att La Federal hade samma ägare som La Poesia som vi tidigare samma dag hade passerat på gatan Chile och tyckte såg så trevligt ut. Vi läser samtidigt att La Federal har funnits sen 1864! Nice, där.

Föregående artikelDag 1 i Hong Kong – Utsikt från Victoria Peak, att åka rulltrappor kan vara en happening och michelin-nudlar
Nästa artikelDNA-test! Jag har hittat mina rötter

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here