Innan jag åkte till Argentina så trodde jag att absolut allt kött de serverar på alla restauranger är topp notch och av bästa kvalitet. Ni vet; kött så mört att det smälter i munnen, oavsett om du säljer den lokala syltan eller finkrogen.

Men så är det absolut inte. Ofta är köttet både dyrt och dåligt i Argentina, så det gäller att kolla upp noggrant innan du väljer din parilla. För det är den perfekta steken du vill ha och vi hjälper dig här med våra bästa tips för de godaste köttrestaurangerna i Buenos Aires.

Restaurangerna presenteras kronologiskt i den ordningen vi besökte dem.

La Cabrera i Palermo

La Cabrera får vi tips om från Maxime och hennes väninna Francesca, som har bott ett år i Buenos Aires. Det är inte möjligt att boka bord, så det är att köa utanför som gäller. Men köandet, med ett glas bubbel i handen är halva nöjet; se bara till att inte vara vrålhungrig.

Interiören och stämningen är verkligen trevlig och maten serveras med så många små tillbehörsskålar att de nästan inte fick plats på bordet.

Hemsida

argentina-buenos-aires-parilla argentina-buenos-aires-parilla argentina-buenos-aires-parilla argentina-buenos-aires-parilla argentina-buenos-aires-parilla argentina-buenos-aires-parilla

Don Julio i Palermo

När Francesca tipsar oss så finns Don Julio köttrestaurang på de tre översta platserna på listan. Vi checkar in i vår AirBnB-lägenhet och värdinnan säger att et finns en mycket populär parilla på hörnet där vi bor. Vi tackar halvintresserade, för vi vet ju att vi ska gå på Don Julio i stället. Gissa om vi blir glada när det är just Don Julio som ligger på vårt hörn.

Läs mer: Gatukonst i Buenos Aires

Vi passerar varje kväll och kön är lika lång alla dagar. Vi bokar ett bord till klockan tio en kväll men får i alla fall köa på gatan, så ett tips är att dyka upp innan ni har bord. Plus för glaset med bubblor hovmästaren bjuder på.

Enligt Christiane så är detta godaste köttbiten hon åt i hela Argentina och min kyckling är också hästlängder över allt annat jag fick serverad. Vi äter båda till vi håller på att spricka; tur vi bara har 50 meter hem och hiss upp till lägenheten.

Hemsida

argentina-buenos-aires-parilla argentina-buenos-aires-parilla argentina-buenos-aires-parilla argentina-buenos-aires-parilla argentina-buenos-aires-parilla argentina-buenos-aires-parilla argentina-buenos-aires-parilla

Gran Parilla del Plata i San Telmo

Denna utmärkta och stämningsfulla parilla fick jag rekommenderad av Johnny, som var i Buenos Aires året innan jag. Igen traditionell atmosfär och ska vara en av de bästa i stadsdelen San Telmo. Vi gick hit semesterns sista kväll, eftersom vi bodde i San Telmo de sista dagarna. Här är portionerna bara stora, och inte enorma, så vi lyckades faktiskt få plats för också en efterrätt. Gran Parilla del Plata ligger på gatan Chile, som också har en mängd andra trevliga barer, frukostställen och restauranger, så spana också in gatan i övrigt.

Hemsida

argentina-buenos-aires-parilla argentina-buenos-aires-parilla argentina-buenos-aires-parillaargentina-buenos-aires-parilla argentina-buenos-aires-parilla argentina-buenos-aires-parilla argentina-buenos-aires-parilla argentina-buenos-aires-parilla

Den som har hängt med ett tag på bloggen vet att jag inte äter rött kött. Hur kan jag då skriva en hel artikel där jag rekommenderar argentinska steakhouses? Well; det är sådant man har en köttälskande syster som resesällskap för. Christiane är också en köttälskare av den kräsna sorten, så ribban sitter högt.

Läs mer: En dagsutflykt till Uruguay

För den som äter fågel så finns det alltid på menyn; fisk var lite svårare. Men det finns en massa olika sortera potatis, sallader, bönor och såser att beställa, så även den som äter vegetariskt kan bli mätt på en parilla.

Föregående artikelNu blir det Capri i september
Nästa artikelAtt alltid vara en resebloggare på topp – Behind the scenes i Fantasiresors värld

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here