Buenos Aires är en stor och pulserande stad med mycket både att se och göra. Det finns inte många klassiska sevärdheter, i stället är det hela stadsdelar och gatumiljöer som ger staden sin särprägel.

Men det kan också vara svårt att hitta rätt i en storstad. Nedan har vi samlat våra 12 bästa tips på aktiviteter att göra och områden att besöka i Buenos Aires, inklusive kortare och längre utflykter. Och självklart har vi med bästa restaurangerna och barerna. 

1. El Ateneo Grand Splendid bokhandel

Ateneo bokandel ligger på stora gatan Santa Fe. Lokalerna är milt sagt extraordinarie och detta beror på att den ligger i en gammal teater. Huvuddelen av interiören är bevarad, t ex är scenen numera ett café och läktaren en trappa upp är också kvar. Fast nu fylld med böcker. Överallt sammet, tofsar, pelare och guldornament.

2. Färgglada området La Boca

Färgglada stadsdelen La Boca är sevärdhet nummer ett i Buenos Aires och turisternas favorit. Här är det färgglatt och stylat med dansande par på gatan framför den kända strykjärnsformade byggnaden. Flertalet restauranger är regelrätta turistfällor; det ser man på en mils avstånd.

Men La Boca är också trevligt, särskilt när man går lite utanför de största gatorna. Men gå inte för långt ut; La Boca är ett farligt område och du ska absolut inte röra dig utanför turiststråken. Det är taxi eller buss både till och från som gäller.

Läs mer: Färgglada La Boca och livliga San Telmo

argentina-buenos-aires-la-boca
argentina-buenos-aires-la-boca

3. Livliga stadsdelen San Telmo

San Telmo är en annan arbetarstadsdel i Buenos Aires, belägen söder om torget Plaza de Mayo med rosa palatset, där Evita brukade tala till folket.

San Telmo är en livlig och trevlig stadel med mycket människor som rör sig. Här finns barer och caféer på varje hörn. På söndagarna är det marknad längs gatan Defensa och här går det verkligen att fynda. De hade sååå mycket finns grejer, som tyvärr inte passar i några av mina nuvarande boenden. Hade också varit svårt att få hem.

Gatan Chile är trevligast enligt oss; här finns ett kluster av både barer, restauranger och caféer. Kommer jag tillbaka till Buenos Aires ska jag definitivt bo här många nätter.

argentina-buenos-aires-san-telmo
argentina-buenos-aires-san-telmo

4. Åka till en estancia på Pampasen

Det absolut bästa under vår vecka i Buenos Aires var de två dagarna vi spenderade på en estancia, dvs en hästfarm, på den argentinska pamapasen. Efter mycket sökande valde vi till slut en från Lonely Planet i staden San Antonio de Areco och det var fantastiskt. Underbar stämning, en välkomnande värdinna, vi fick rida på hästar, en pool att lata sig vid och en makalös solnedgång. Skulle jag gjort om resan så hade jag planerat in två övernattningar!

Läs mer: Estancia La Cinacina

5. Gatukonst i San Telmo

Gillar du gatukonst så håll ögonen öppna i Buenos Aires. Vi letade inte upp några särskilda verk men sprang på både det ena och det andra hela tiden. Huvudsakligen i San Telmos södra delar men också i Palermo.

Läs mer: Gatukonst i Buenos Aires

argentina-buenos-aires-gatukonst-street-art

6. Äta en köttbit på en parilla

Argentina är ju känt för sitt kött och parilla är det spanska ordet för ett steakhouse. Är du en köttätare så vill du självklart äta en anständig köttbit eller flera when in Buenos Aires. Dock är det faktiskt så att det serveras mycket dåligt kött också i Argentina, vilket jag blev väldigt förvånad över att höra. Naivt nog trodde jag allt skulle vara topp kvalitet.

Det gäller med andra ord att välja sin parilla med varsamhet. Vi gick huvudsakligen på tips från Maximes väninna Francesca, som precis hade bott ett år i Buenos Aires, men också på andra bloggar och TripAdvisor.

Läs mer: Våra bästa tips för att hitta den perfekta köttbiten

argentina-buenos-aires-parilla
argentina-buenos-aires-parilla

7. Åka till stranden längs Atlanterhavskusten

Buenos Aires är en fantastisk stad men när jag är ett ställe med 28 grader och det är februari så vill jag sola och bada lite också. Efter att ha kollat lite olika alternativ så föll valet på Carilo. Staden ligger på vad som kallas Atlanterhavskusten, fem timmar söder om Buenos Aires. Vi tog en mycket bekväm liggbuss till fem timmar till Pinamar, sen taxi sista biten.

Carilo har en enorm strand med nästan lika stora vågor. Fläktandet gjorde att det egentligen inte var nödvändigt att bada, men jag gjorde det i alla fall. Vi stannade nästan tre hela dagar och två nätter. Vilket var tillräckligt för vår det. Tror förresten vi var de enda icke-spansktalande i hela staden.

Läs mer: Sand och sol i Carilo

argentina-carilo-atlanterhavskusten
argentina-carilo-atlanterhavskusten

8. Coola kyrkogården Recoleta

På Recoletas kyrkogård hittar du Evitas grav och sisådär 8000 andra gravar. Jag älskar kyrkogårdar och Recoleta seglade upp som nummer ett på listan när jag listade mina finaste kyrkogårdar världen över.

Här finns mausoleer att gå in i, gravar med synliga kistor, pelare och massiva trädörrar. Jag var verkligen i mitt esse här, ett ställe precis i min smak.

Läs mer: Recoletas kyrkogård och Evitas grav
Läs mer: Mina favoritkyrkogårdar världen över

argentina-buenos-aires-recoleta-evita

9. Dagsutflykt till Uruguay

Det är bara en timme med båt från Buenos Aires till staden Colonia de Sacramento i Uruguay, så självklart ska du åka dit. Colonia är en portugisisk kolonialstad och väldigt vacker och fascinerande. Jag gick och gick och gick i sex timmar, bara avbruten av lunch. Fast egentligen satt jag och hängde lite här och var på murar och torgbänkar också.

Läs mer: En dagsutflykt till Uruguay

10. Hippa stadsdelen Palermo

Palermo är Buenos Aires mest trendiga stadsdel. Här finns de coolaste butikerna och restaurangerna och husen är moderna. Vi bodde här första halvan av semestern, i ett av många hus som har en pool på taket. Palermo är ganska stort, så det är flera gator att röra sig runt bland. Många av de restauranger och barer som vi rekommenderar ligger här. Här finns också riktig bra shopping, särskilt på gatan Calle Honduras.

Även om jag gillade vissa aspekt av Palermo så var det också delar som inte tilltalade mig. Särskilt en av huvudgatorna, som vidgades till ett torg med uteserveringar, där vi fick gå i kö gav mig riktigt bad flashbacks till charterresorna med familjen till Cypern då jag var 14. Om jag skulle välja att bo i Palermo igen så skulle jag definitivt kombinera med några dagar i San Telmo.

11. Besöka en hemlig speakeasybar

Det finns många lönnkrogar i Buenos Aires, mer eller mindre hemliga och mer eller mindre svåra att bli insläppta på. Vi var på två, varav den ena i Palermo var som att kliva rakt in i 30-talet, och den andra låg under en blomsteraffär i annars ganska tråkiga området Retiro. Båda rekommenderas och du hittar nog flera om du frågar Google.

Läs mer: Coolaste lönnkrogarna

12. Puerto Madero

Puerto Madero är ett ganska nybyggd område kring den gamla hamnbassängen. Den västra delen, in mot staden, kantas av olika nattklubbar och restauranger, och den östra delen är en modern stadsdel fortfarande delvis under uppbyggnad. Vi hade läst innan att det skulle finnas hur många trevliga caféer och restauranger som helst här, men vi blev inte helt övertygade och tog oss tillbaka till San Telmo för lunch.

argentina-buenos-aires-puerto-madero

Lockar Buenos Aires dig?
Har du varit där och vill lägga till något? Använd kommentarsfältet.

Föregående artikelPressutskick – Boken Norges öar
Nästa artikelEn resa till Johnnybajdzjan – Nästan i Långtbortistan

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here