Jag har varit i St Petersburg vid två tillfällen; en långhelg med en väninna för sju år sen och nu på kryssning.
Höjdpunkterna  är absolut Eremitaget och Blodskyrkan. Staden i sig själv känns ganska sliten och smutsig, detta gäller även huvudgatan Nevsky Prospekt. Visst finns det några butiker med märkeskläder där, det mesta av detta samalt i en galleria i ett äldre gult hus nära Nevsky Prospekts tunnelbana-station. Och längs Nevsky Prospekt finns Benetton, Zara m.m., men jag tycker i alla fall inte att St Petersburg är en bra stad att shoppa i.
Isak-katedralen som är jättestor
och där man kan åka upp i tornet och se utöver stan

En militärorkester utanför Vinterpalatset

Vi hittade en bra restaurang för lunch denna gång, men när jag var här senast så var maten katastrof. Allt smakade illa, även när man gick till dyrare restauranger. Den ryska maten innehåller mycket (dåligt) kött och mycket friterat, och är ganska äcklig. Men denna gången gick förbi en gata nära Blodskyrkan där det såg ut all ligga flera trevliga restauranger, så detta har troligtvis förbättrats sen senast.

Sen är en båttur på älven Nova alltid trevligt, men tyvärr började det regna och blåsa helt fruktansvärt när vi tänkte göra detta. Så då var det bara att ta sig inomhus som gällde. Eftersom vi inte fick så många bra bilder beroende på vädret så bjuder jag också på lite bilder från när jag var i St Petersburg 2005.

I 2005 åkte vi också till Peter & Paul-fästningen som egentligen var ganska trågigt. Det fanns inte alls mycket att se. Så denna gången skippade vi detta.

Det roligaste med fätningen var hur ryssarna solande stående
upp mot muren. Detta i maj när det egentligen var ganska kallt!
Föregående artikelBlodskyrkan
Nästa artikelSri Lanka runt under fyra dagar

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here