Jag landade mitt i natten på Moskvas flygplats och tog tåg och tunnelbana till mitt hotell. Tyvärr lyckades jag se fel på tunnelbanakartan och klev av en station för tidigt. Informationsmässigt är inte tunnelbanan i Moskva att leka med; det är helt omöjligt att se skyltarna som visar vilken station man stannar vid då de endast finns på väggen bakom tunnelbanan som man passerar i hög fart på väg in till stationen. Det är att kolla på tunnelbanakartan och räkna stationer som gäller. 

Först svor jag som en dåre, sen tackade jag min skapare för att jag hade laddat ner kartan över Moskva i Google Maps på iPhonen innan jag åkte och släppt en knappnål där hotellet låg och började gå. Fråga mig inte varför jag inte bara vände och gick ner i tunnelbanan igen, men så gjorde jag inte.

Isborgen längst fram
Klockan är alltså strax efter kl 05 på morgonen och jag går omkring själv i Moskvas stadskärna. Och när jag såg ett helt torg med träd i blå och guldig julskrud så höjdes humöret något steg och kameran plockades fram. Efter att ha korsat några gator kom jag fram till vad som måste ha varit en julmarknad med både små stugor, en gigantisk julgranskula och en blå julgran samt en isborg. Sen kom ytterligare ett torg med blåljusklädda träd och precis när jag kom fram där jag borde ha klivit av så hittar jag ännu en gigantisk julgranskula framför Kremls torn. Sen kommer några julpyntade byggnader på gatan där hotellet låg. Ingen dålig julkänsla-i-Morska-fångst med kameran med andra ord; även om inte en extra promenad mitt var just vad jag behövde efter en timmes sömn på planet den natten.

Om en halvtimme kommer det en taxi och hämtar upp mig, jag ska åka till flygplatsen för att ta mig till Saigon. I Saigon kommer jag att träffa Viveca, som kommer direkt från sillen och julskinkan, och jag får äntligen sällskap på semestern.

Och fortsatt god fortsättning där hemma. Både i S-landet i öster och N-landet i väster.
Föregående artikelMorgon på Phu Quoc i Vietnam
Nästa artikelReseåret 2014

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here