Svisch så var året 2014 över också. Jag firar in ett nytt år på mitt favoritsätt, nämligen på resande fot. Denna gång i Vietnam där jag redan har solat och badat i två veckor och om tre dagar så flyger Viveca och jag till Siem Reap i Kambodja för att under fyra dagar utforska templet Angkor Wat.

Här kommer året som var i kort text och bilder.

Januari:
Året 2014 hälsade både Lena och Maxime välkommen från Miami, och redan 2 januari gick vi ombord på ett kryssningsfartyg till Bahamas. Lena kunde inte ta sig hem från Miami beroende på snöoväder i USA och fick åka till New York och hälsa på Maxime en extra vecka och vänta in ny ledig flygstol över Atlanten.

Ocean Drive på Miami Beach

Februari:
Kort månad och inga resor. Bygger upp plånboken igen, efter tre veckor i New York och Miami över jul och nyår ligger den på rygg och fläktar.

Mars:
Lena är i Marrakesh och Sahara i Marocko på pressresa tillsammans med fem svenska och två norska bloggare. Underbara resa i öknen och mycket trevligt resesällskap.

Sahara

April:
Lena är i bröllop i Cascais i Portugal och besöker också Sintra och Lissabon.  Lena blev spontankär i kombon storstaden Lissabon med badorten Cascais och sevärdhetsklustret Sintra. Maxime är i Mexiko under spring break från colleget i New York och blev också kär i landet. Senare i månaden firar hon påsk i Boston.

Cascais i Portugal
Isla Holbox i Mxiko

Maj:
Lena är igen i New York och hälsar på Maxime. Hänger för första gång i Central Park under sommarsäsongen, åt lyxiga frukostar och drack afternoon tea samt gamla godingar som West Village och High Line.

Maxime på Brooklyn Bridge


Juni:
Lena är i Tallinn med sju väninnor på en långweekend. Även om detta var fjärde gången i Tallinn så är staden lika fin varje gång.

Tallinn

Juli:
Maxime och Lena tar med mormor/mamma Brit och moster/syster Christiania till norska Flåm och Bergen där vi också gör en fjordkryssning. Maxime är tillbaka från New York och bor heltid i Oslo

På Näröyfjorden

Augusti:
Lena är tio dagar i Barcelona; först tre dagar med väninnan Viveca sen kommer Maxime ner och stannar en vecka. Barcelona erbjuder en perfekt kombo av storstad med vacker arkitektur och fina sevärdheter samt en strand mitt i stan.

Gaudis La Sagrada Familia i Barcelona

September:
Paus från resandet med mycket jobb för Lena och studier på Stockholms universitet för Maxime

Oktober:
Maxime åker tillbaka till New York. Lena åker en snabbsväng till Gdansk i Polen.

Huvudgatan Dluga i Gdansk

November:
Lena åker en helg till Riga i Lettland med mamma Brit för att kolla in julmarknaden. Maxime bor och pluggar i New York.

Jugendkvarteren i Riga


December:
Lena firar jul och nyår i Vietnam.Sammanfattning:
Tillsammans, för oss båda, blev det under året 12 resor gjorda och 13 olika länder/amerikanska delstater som fick påhälsning.

Men hur gick det för 2014 års nyårslöfte där vi lovade att under 2014 tillsammans besöka minst fyra nya länder eller amerikanska delstater? Svaret är som följande:

 • Miami, USA (Lena)
 • Bahamas (Maxime och Lena)
 • Marocko (Lena)
 • Mexiko (Maxime)
 • Boston, USA (Maxime)
 • Vietnam (Lena)
Och nyårslöftet för 2015? Vi tar i lite så vi får något att sträcka oss efter. Det vill säga besöka minst åtta nya länder eller amerikanska delstater under året. Vi har också ett annat nyårslöfte, som redan jobbas på här i Vietnam, nämligen att bli bättre på att sköta vårt Instagramkonto ladiesabroad.

Här finns sammanfattningar av åren 2013 och 2012.
Föregående artikelJulpyntat en tidig morgon i Moskva
Nästa artikelLotus Village Resort – Mui Ne, Vietnam

9 KOMMENTARER

 1. Skandinavien är absolutt inte dumt. Jag skulle vilja ser mer av fjordar och natur i Norge samt utforska Skagen och andra ställen i Danmark utanför Köpenhamn. I Köpenhamn har jag varit säkert 20 gångar i mitt liv, men jag har inte varit någon annanstans sen barndomens bilsemestrar

 2. Vietnam er absolutt ikke ett dumt resisemål. Maten er veldig god, og jeg har funnet noen riktig perlestrender som jeg kommer til å legge opp innlegg om framover. Og det finns en del å se her også

 3. Åhhh når man læser om alle de steder I har været henne i løbet af året, så kribler det helt ned i min egen mave for selv at komme af sted og opleve verden! 🙂 Jeg har også et nytårsfortsæt om at rejse mere – gerne i Nordeuropa, mest Skandinavien!

  I må have et godt nytår!

 4. Ett härligt reseår! Verkligen! Och ni har ju gått i mål, med lite råge. Grattis! Och att palnera för 2015 är ju hur spännande och roligt som helst.
  Gott Nytt År!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here