Oftast brukar Maxime och jag, både när vi reser tillsammans och var för oss, välja mindre hotell. Är vi i en storstad så är det givet att läget är det viktigaste, dvs ha allt precis runt knuten och kunna promenera så mycket som möjligt, men också på badsemestrar tycker vi att det känns mer rätt att bo mitt bland restaurangerna och gatulivet och heller ha en promenad till stranden. Detta har vi gjort bland annat i Bulgarien och på Sicilien.

Vi brukar också välja bort att bo på resorter helt enkelt för att det finns så många otroligt trista resorter, i bland vill man bara dö av tristess när man förvillar sig in på något område. Ofta blir de också alldeles för stora och opersonliga och stora resorter betyder många turister på ett och samma ställe. Vilket också kan bli lite mycket.

Men i bland är det helt fantastiskt skönt att checka in på en riktig resort några dagar. Bo precis vid stranden och om man skulle trötta på sanden under dagen (vilket jag tyvärr måste erkänna att jag ofta gör; sand överallt är inget jag gillar men att se på sanden och en fin strand älskar jag) så kan man bara förflytta sig till poolen och ta de sista soltimmarna där. Även om jag hatar klorvatten.

Rummet är ca 25 kvadratmeter och med stor tillhörande balkong

Lotus har separat bad och toa. Badrummet är delvis öppet/utomhus,
och tillsammans är badrum och toa ca 20 kvadratmeter


När Viveca och jag planerade Vietnamresan så var vi överens om att några dagar resortslappande mellan Saigon och Angkor Wat var vad vi önskade. Som vanligt bokade vi genom hotels.com (jag erkänner; jag är fast i deras bonusprogram och bokar alla mina hotell där) och båda tog fram en lista över hotell baserade på omdömen hos hotels.com och tripadvisor.com. Hotellet vi till slut valde Lotus Village Resort, fanns med på bådas lista. Med sina 55 rum så är Lotus Village inte bland de största resorterna och det känns mysigt och intimt här. Hela resorten är också mycket välskött och vi kände att vi gjorde ett bra val. Och priset för det hela? 360 kronor natten betalade vi för var sitt dubbelrum på 45 kvadratmeter med en bra frukostbuffé.

Osynliga kitesurfare i solnergång

Lunch från hotellets resuaurant

Om vi ska klaga på något så är det att Lotus Village inte har någon riktig strand, utan endast en mur/ett plattå mot vågorna och en trappa ner i vattnet.  Efter lunch kommer tidevattnet och vinden och de höga vågorna ökar och det går inte att bada i havet. Just vinden och vågorna är inget som Viveca och jag direkt jublar för, men båda har gjort Mui Ne till ett paradis för kitesurfare och lite längre bort på stranden finns kiteskärmarna i hundratal.

Kitesurfarna


I övrigt ligger inte Mui Ne längst upp på listan över ställen jag vill rekommendera. Visst är det helt ok här men stranden är inte fantastisk, vi har inte ätit riktig god mat någonstans, kvaliteten på massagen är urusel (vi har testat tre olika ställen), orten är en två mil lång bukt med en väg och man går samma gata hela tiden, närmaste (finare) strand ligger två timmar enkel resa bort och det är för långt för dagsutflykt. Och till sist; det blåser för mycket, vilket gör vågorna högs och det är svårt att bada.

Poolen i solnergång

Utsikten från min balkong

Nu ska vi strax lämna Lotus Village och åka tåg i tre timmar tillbaka till Saigon. Framme i Saigon åker vi direkt till flygplatsen och landar kl 21 i Siem Reap som är namnet på staden i Kambodja där Angkor Wat ligger. Vi har hela fyra dagar där, vilket är mycket eftersom de flesta brukar ha en eller två dagar. Med fyra dagar är planen att hinna med att sola vid hotellpoolen några eftermiddagar eftersom vi åker direkt hem från Siem Reap. 

Båda ser verkligen fram emot att se Angkor Wat och alla kringliggande tempel och vi har gjort en lista över vilka tempel vi ska se vilken dag. Angkor Wat har legat högt på min bucket list i över tio år och det är på tiden att kunna pricka av denna.
Föregående artikelReseåret 2014
Nästa artikelTemplet Ta Som i Angkor, Kambodja

2 KOMMENTARER

  1. Det är verkligen mäktigt här i Siem Reap med alla tempel. Vi har också hyrt oss en tuk-tuk med chaufför som kör oss omkring. I dag har vi startat med fyra mindre tempel men i morgon blir det Angkor Wat!

  2. Det skall bli roligt att på nytt komma till Siem Riep och Angkor Wat. Vi hade tre hela dagar där och det var helt ok och sedan reste vi tillbaka till Thailand för att fortsätta semestra i ytterligare fem veckor.
    I Siem Riep hade vi en privatchaufför + guide som var med oss två och det var smidigt för avstånden är stora inne på Angor Wat. Vi kunde också lägga upp dagarna som vi ville och se det vi önskade.
    Ha det fortsatt bra!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here