Vem gillar inte att se en storstad uppifrån? Viveca och jag gör i alla fall det. Då vi var i Vietnams huvudstad Saigon så passade vi på att besöka några.

Chill Skybar

Viveca och jag besökte Chill för en drink och utsikt ca kl 22 söndagen under mellandagarna 2014. Stället är mer som en utomhus nattklubb med DJ och hög partystämning än en bar med loungemusik. Klientelet är huvudsakligen unga och trendiga asiater, men vi såg också en och annan turist. Prisnivån som hemma, dvs väldigt dyrt i förhållande till annat i Saigon. Chill ligger på 26:e våningen i AB Tower. Strikt dresskode; absolut inga flip-flops eller shorts.

Vi åt middag på en gatumarknad innan vi gick till Chill och om jag inte minns fel så kostade middagen, med öl till maten, en fjärdedel av vad drinkarna kostade. Men det hade vi faktiskt råd med och utsikten var precis som vi hoppades på.

Chilll Skybar i SaigonChilll Skybar i SaigonChilll Skybar i SaigonChilll Skybar i Saigon

Eon51 HeliBar

Eon51 ligger på 51:e våningen i Bitexco Financial Tower. Bitexco är Vietnams högsta byggnad med sina 266 meter och 68 våningar och är ett landmärke man ser från hela Saigon. Skrapan har också ett skydeck några våningar längre ner med ett inträde motsvarande 100 kr, så då är det lika bra att i stället lägga pengarna på en drink i stället och samtidigt komma några våningar högre.

Baren i sig själv är inte den trevligaste vi har besökt. Det finns ett liveband där som spelar covers och det är faktiskt ingen fröjd för örat. Drinkarna är ok. Men utsikten gör det absolut värt en drink här uppe.

Eon51 HeliBar i SaigonEon51 HeliBar i SaigonEon51 HeliBar i SaigonEon51 HeliBar i Saigon
Om vi skulle välja ut antingen chill eller HeliBar att rekommendera så blir det Chill. Men ett tips är att ta sig dit lite tidigare på kvällen när det troligtvis är mindre fullt och inte lika mycket nattklubbsstämning. Om det inte är party all night som är syftet, så att säga.
Föregående artikelGatan Skadarlija i Belgrad
Nästa artikelReportage i norska magasinet Henne om våra lägenhetsbyten

3 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here