Den stora marknaden Ben Thanh i Saigon i Vietnam ligger i ett av Saigons livligaste områden och mest händelserika områden. Ben Thanh är ett av de viktigaste landmärken i Saigon och besöks dagligen av ett stort antal båda vietnameser och turister.

Ben Trahn är en riktigt stor marknad som erbjuder allt både en turist och en vietnames kan behöva men den roligaste delen är utan tvivel den där det säljs mat. Där finns matstånden rygg mot rygg och det svåra är att välja vad man önskar äta just då. Utbudet varierar mellan de olika stånden men vad som är gemensamt för samtliga är att det är peka och chansa som gäller. Ingen pratar engelska och får att få en kycklingrätt (jag äter inte rött kött) så fick jag stå och vifta med armarna och efterapa en fågel!

Ben Tranh uppstod under tidigt 1800-tal när lokala handlare slog sig ner i området och började sälja sina varor. Efter att flera tidigare byggnader förstördes så uppfördes den nuvarande byggnaden 1912.

Som vanligt på asiatiska marknader så är stämningen hektisk och det finns mycket att fästa ögonen på. Och att fota, självklart! Och den som vill hittar nog ett och annat att köpa också.

Föregående artikelPalma de Mallorca
Nästa artikelMadrid – 10 höjdpunkter du inte får missa!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here