Palma de Mallorca är en pärla av en charmerande stad belägen mitt i Palmabukten på sydvästra Mallorca. Bara ett stenkast med taxi från Magaluf och Palma Nova men i en helt annan värld.

Ögruppen Balearerna består av över 100 klippöar där Mallorca, Menorca, Ibiza och Formentera är de största öarna. Mallorca är största ön och Palma är huvudort både på Mallorca och för den baleariska ögruppen.

I april 1955 genomfördes Sveriges första charterresa till Mallorca och turism är fortfarande största näringen i Palma. En snabbkoll hos Ving visar att de erbjuder hela 18 olika resmål till ön. Halleluja!

Vi hyrde en airbnb-lägenhet under vår Palma-semester. Lägenheten, som prismässigt var ett kap i sig, visade sig vara ännu mer fantastisk i verkligheten än i annonsen. Den låg nära Placa Major och utgjorde vindsvåningen i en av Palmas vackrasta modernista-byggnader. På väg ut genom dörren snubblade vi alltid över ett gäng turister som lyriska stod och pekade och fotade uppåt och tittade vi ut från balkongen så såg vi turistkamerorna där nere i dussintal. Just det, jag nämnde balkongen. Jag menar; tittade vi ner från den nedre terrassen på 30 kvadratmeter så såg vi alla turisterna. Från lägenhetens balkong ovanpå lägenheten med 360 graders vy såg vi mest stjärnorna och kyrkotornen.

Hela vägen längst upp, bakom mosaiken, ligger terrassen

Föregående artikelMaldiverna i oktober!
Nästa artikelBen Thanh Market i Saigon

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here