Min senaste resa till Palma var tillsammans med två mycket matintresserade personer. Detta betyder att vi gjorde grundlig research innan vi åkte, vilket igen resulterade i att vi åt väldigt god mat på trevliga ställen. Givetvis spansk mat, men vi varierade från enkla och genuina tapasställen till mer påkostade ställen med nyskapande rätter och med modern tvist på klassiska rätter. 

Här kommer våra bästa tips till restauranger och en gelato får också vara med. Ingen inbördes rangering i listan nedan.

Taberna de La Bóveda

Taberna de La Bóveda ligger i livliga området La Lonja. Här snackar vi ett genuint ställe som kan sina tapas. Stora portioner, billigt vin, mönstrat kakel och trätunnor. Sommartid ska det finnas en terrass på hamnpromenaden, men vi satt inomhus vid fönstret. Väldigt goda tapas, min favorit är definitivt de klassiska på enklare och traditionella ställen.

Adress: Paseo Sagrera 3, öppet för både lunch och middag.

El Camino

Utöver att El Camino serverar fantastisk mat så är det en väldigt trevlig lokal där gästerna sitter vid en lång bardisk. Pricken över i-et är att köket är helt öppet och är placerat bakom baren. Det är extremt kul att sitta och kika på kockarna in action.

Av våra fyra kvällar i Palma så åt vi på El Camino två av dem, första besöket hade vi bokat hemifrån långt innan. Vi gillade stället massor och när vi skulle gå lyckades vi få personalen att boka oss in också vår sista kväll, fast det egentligen var fullt. Supergod mat också.

Adressen är Carrer de Can Brondo 4, öppet både för lunch och middag men stängt söndagar och måndagar.

Restaurang Xalest

Restaurang Xalest är en del av hotellet Concepció by Nobis, svenskägt och beläget i övergången mellan Palmas gamla stadsdel och Santa Catalina. Byggnaden är en gammal tvålfabrik, som har renoverats elegant. Xalest serverar moderna tapas och mellanrätter med en tvist. Prisläget är något högre, men inte avskräckande.

Adress: Carrer de la Concepció 34, öppet för frukost, lunch och middag.

Vermuteria La Rosa

La Rosa är, som namnet säger, en vermuteria, så här är det drycken vermouth som gäller. Också till maten. Vermouth är mest känt som ”den andra spritsorten” i dry martini, men kommer både som torr och sötare variant. Vi gick för den röda sötare till maten, som var olika tapas. Tapasen på Vermuteria La Rosa är klassiska och vällagde, dock lite mer eleganta och inte så rustika som på t ex La Bóveda.

Lokalen är livlig och stökig, servitörerna charmiga och maten smarrig. Menyn är omfattande och de har också ett stort urval av små konservburkar för den som gillar det.

Adress: Carrer de la Rosa 5, öppet för både lunch och middag.

Patron Lunares Cantina

Patron Lunares ligger mitt i populära Santa Catalina och detta stället bokade vi pga deras guacamole, som Alice och Mija hade ätit tidigare. Man väljer styrka och får den serverad i en skål och blandar själv vid bordet. På menyn finns ett spännande urval av av mellanrätter, det sägs att deras paella ska vara god men vi provade inte denna. Modern och luftig lokal, och på hemsidan (som bara finns på spanska, så jag kan ta fel) tycker jag mig se att det finns en terrass också.

Adress: Carrer de la Fàbrica 30, öppet både för lunch och middag.

Giovanni L. Gelato Deluxe

Glasstället Giovanni L. ligger mitt på Palmas största turistgata och ett stenkast från torget Placa de Cort, vilket givetvis får varningsklockorna att ringa. Men detta är Palmas definitivt godaste glass, vill du bejaka turisten i dig så tar du med den till en bänk på Placa de Cort och spanar in det berömda olivträdet La Olivera samtidigt.

Adress: Carrer de Jaume II 1, öppet från 11 till 23.

Läs mer: Våra restaurangtips för Barcelona
Läs mer: Våra restaurangtips för Malaga
Läs mer: Lyxiga och bohemiska hotellet Bikini på Mallorca Island & Mountain Resort


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelToronto – 15 tips till vad att se och göra
Nästa artikelExtra allt på restaurang Voodoo Room i Stockholm

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here