Restaurang Voodoo Room på Söder öppnade våren 2023. I en maximalistisk inredning med voodoinfluenser och med genomgående rödskär i belysningen serveras mat och dryck med inspiration från New Orleans.

Jag var i New Orleans för några år sedan och älskade maten där, så jag har småsneglat mot Voodoo Room sen de öppnade.

Läs mer: Bästa tipsen till jazzens mecka New Orleans

På menyn finns kreolsk mat som kryddstarka och rejäla köttbiter men också stekta gröna tomater, och givetvis olika rätter innehållande skaldjur. Sistnämnda är något det kryllar av i New Orleans, med betoning på både färska och gratinerade ostron. Nu är inte ostron min grej, så jag hade i alla fall inte beställt detta, men för känslans och autenistetens skuld så saknade jag att detta inte fanns på Voodoo Rooms meny.

Min väninna och jag började med var sin goda cocktail. Som varmrätt tog väninnan tonfisken med apelsinsås och korianderpotatis, medan jag tog en jambalaya med scampi och spicy korv. Min jambalaya var mustig och smakrik, absolut i linje med den mat jag åt på plats i jazzens stad. Portionen var också väl tilltagen, fast jag lämnade korven (jag äter inte rött kött, inget fel på korven i sig), så fick jag inte plats med all mat.

Jag smakade också på tonfisksteken, som jag tyckte var lite i mildaste och diskretaste laget. Sällskapet smakade också på min och vi var både överens om att jag hade dragit vinstlotten.

Jag älskar generellt ställen som erbjuder extra allt inredningsmässigt; jo mer krimakrams ju bättre, så Voodoo Room är är ett ställe som föll mig mitt på läppen. Jag återvänder gärna vid ett annat tillfälle, där jag inte ser bort ifrån att det blir jambalayan igen.

Voodoo Rooms adress är Folkungagatan 84, precis innanför SoFo:s gränser och ett stenkast från T-Medborgarplatsen.

Läs mer: Mexikansk mat på Geronimo´s i Gamla stan
Läs mer: Thaiboat – Att äta curry i en igloo


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelPalma de Mallorca – 5 bra restauranger
Nästa artikelDen charmiga och lummiga bergsbyn Deia

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here