Thaiboat har länge varit känt som en roligare thairestaurang i Stockholm. Som namnet säger ligger den på en båt, bredvid Skanstullsbron på Söder. För några år sen tillkom det en ”sandstrand” med solstolar på en ponton, där det går att dricka en drink och äta smårätter.

Jag gillar Thaiboat och har varit här några gånger, men alltid sommartid då både att sitta på sandstranden och utomhus i båten är kul.

I en igloo på en thailändsk båt

När jag för några veckor sen gick en promenad Söder runt såg vi att det har kommit upp ett gäng igloos man kan sitta i. Detta ville vi testa!

Det finns både stora och små igloos på Thaiboat och de ligger på var sin sida om själva båten. De stora har tre bord för fyra personer i varje och är gjorda i hårdplast. De mindre igloorna är gjorda i mjuk plast, som et tält med ställningar. Är sällskapet från fem till åtta personer får man sin egen lilla igloo.

Vi var egentligen fyra som hade bokat men två fick förhinder samma dag. Min väninna och jag får därför ett fyramannabord för oss två, i en stor igloo som vi delar med två andra sällskap. Mycket nöjda med en stor igloo; högt i tak och luftigt. I vår genomskinliga grotta har det skapats en exotisk atmosfär med hängande papegojor, gröna växter och skinnfällar i stolarna. De har i det hela lyckats väldigt bra med miljön i igloon. Jag måste säga att mina höga förväntningar till Thaiboat blev infriade och det var nästan ännu roligare att sitta i igloon än vad jag hade tänkt. Och nej, det är inte kallt alls.

Mat och dricka på Thaiboat

I igloorna serveras två olika fyrarätters menyer, varav den ena är vegetarisk, båda till det facila priset av 335 kronor. Vi väljer menyn Bangkok, med oxfilésallad, panangcurry med kyckling, wokad vit fiskfilé och grillat ankbröst. Eftersom jag inte är så mycket för nötkött frågar jag om jag kan byta ut oxfilésalladen mot papayasalladen från den vegetariska menyn och det går bra.

Läs mer: Thaiboats hemsida med bordsbokning

Alla fyra rätterna serveras samtligt, i matchande skålar och på en planka. De är väldigt goda på var sitt sätt och jag uppskattar att de komplettera varandra i smak och textur. Fisken är krispig med mycket smak och serveras med paprika och gröna bönor. Denna rätt blir min favorit, men det är en knapp seger då allt är gott. Ankan är mör och serveras med pak choy och en precis lagom pikant sås. Papayasalladen har berikats med jordgubbar, vindruvor och äpplen och blir perfekt tillbehör till de andra rätterna. Den gula penangcurryen med kyckling är len och fyllig i smaken.

Riktigt smarrigt och på alla rätter ligger en röd chili skuren så den påminner om en blomma. Väldig snygg uppläggning.

Det var inte planerat så men vi väljer båda drinkar till maten. Drinklistan på Thaiboat är lång och tropisk och det känns rätt att gå för något exotiskt i glasen. Det blir två drinkar per person, båda innehållande chili som är en personlig favorit. Den första blir en riktig god en med mycket passionsfrukt och det roliga namnet Thai Passion, den andra en syrlig sak med lime och hela bitar av chili.

Läs mer: Miss Voon sju rätter asiatisk meny

Jag gillade omgivningarna och miljön mycket i igloorna och maten föll mig också mycket väl på läppen. Jag tycker 335 kronor är prisvärt för den goda maten vi fick och jag kommer definitivt att återvända till Thaiboat.

Borden i båtdelen. Det är olika bokningar för att sitta i båten eller i igloo, så se till att boka rätt.

Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelVästra Cornwall – Våra 7 bästa tips för vad att se och göra
Nästa artikelSommar på Svalbard dag 5 – Val, valross och kameran går sönder mitt i det hela

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here