Gaudis bostadshus Casa Mila, också kallad La Pedrera, är en av de mest kända sevärdheterna i Barcelona. Vilket inte är konstigt, för det är en mycket ovanlig och vacker byggnad. 

Mest känt, och fotograferad, är nog taket. Med skorstenar som påminner mest om Darth Vaders sandfärgade lillebror och trapphusbyggnader formade som mjukglass så är detta något som sticker ut. Idéen och utförande är även i dag unikt och det är inte svårt att gissa sig till reaktionerna när Casa Mila uppfördes mellan 1905 och 1912.

Huset byggdes för familjen Mila, som själv bodde på första hela våningen. Övriga, och mindre, lägenheter hyrdes ut. Byggnadens formella namn är Casa Mila men den är i Spanien lika känd under namnet La Pedrera, som betyder stenbrottet. 

Även om taket är det många fascineras av så är min favorit interiören i lägenheten. De inmålade dörrarna med de böljande listerna är det finaste jag har sett. Och det gröna badrummet och det rosa badrummet, åhhhhhhh. Båda skulle lika gärna ha kunnat skapats just nu. Jag hade så otroligt mycket älskat att bo i en miljö som detta. 

spanien barcelona

Casa Mila är en av Barcelonas mest besökta sevärdheter och under högsäsong är förhandsköpta biljetter ett måste. I skrivande stund är priset €24 för vuxna och hälften för barn; så gratis är det inte. Men väldigt värt investeringen; detta var mitt tredje besök under lika många gånger i Barcelona. 

Läs mer: Här besökte Maxime och jag Casa Mila 2004 och här 2014

Det är ganska kul hur jag har fotat samma motiv både två och tre gånger under mina besök.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelVåra novemberresor 2012 till 2021
Nästa artikelKära tomten

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here