Nyårsafton 2020 firades in i Malaga, tillsammans med Mija och Viveca. Vi ville äta på bra ställen, och framför allt hitta någonstans för nyårsfirandet, och gjorde ganska grundliga undersökningar av restaurangutbudet. Vi gick på en kombination av tips hittade online och rekommendationer från vänner och bekanta.

Här kommer de ställen som blev våra favoriter, vissa av dem återvände vi till. Vi hade hyrbil hela veckan men kom alltid tillbaka till Malaga för middag, så alla tre kunde dricka cava till maten. Lite rättvisa får det vara.

Random ordning nedan. Alla ställen är klassiker som har funnits i många år och finns kvar februari 2021.

La Barra de Zapata

Denna restaurang hade vi fått rekommenderad från flera. Har bara sex-åtta bord och reservation i god tid innan är ett must. Gullig liten farbror som serverar och översätter den spanska menyn. Riktig-riktigt god mat i mellanrättsportioner. Spansk mat med modern touch. Och allt är sååå snyggt presenterat.

Calle Salinas 10, Facebook

Läs mer: Vad att se och göra i Malaga
Läs mer: Dagsutflykter från Malaga till Nerja, Alhambra, Gibraltar samt Ronda och Setenil

Calle Strachan

Calle Strachan är en mysig gågata nära katedralen, med många serveringar på gatan. Vi hade Taberna del Volapié i kikaren, men de var stängda under nyår eller alltid fullbokat när vi gick förbi. Vi testade i stället två random tapasställen på gatan och båda var goda. Här finns också flera ställen där det bara går att sitta ner för ett glas.

Hemsida Taberna del Volapié

Taperia el Beato

Här var vi både vår första lunch i Malaga och vår sista middag. Extremt trevligt i bardelen, men inte lika fint i bistron/ljusgården där man hamnar om man beställer bord. Klassiska tapas samt varianter med modern touch. Endast inomhus. Vi bokade i bistron men bad om att få sitta i baren när vi var på plats. Riktigt god mat och bra utbud av vin.

Calle Beatas 3, hemsida

D´platos

Här gjorde vi ett spontanbesök, där vi föll både för det trevliga läget på lilla torget och att maten såg god ut. Och den var också väldigt god. Mija tog en snygg burgare och Viveca och jag olika tapas. D´platos har också två våningar inomhus men vi tyckte utomhus var halva nöjet med denna resto.

Calle Granada 51, hemsida

Los Pation de Beata

Detta ställe gick vi förbi av en tillfällighet och Mija halvskrek i fistel här ska vi äta då hon såg servitrisen komma med en tallrik med friterad fisk och skaldjur. Så då fick det bli så. Vi tog den blandade tallriken och den var precis så god som vi ville det skulle vara. Faktiskt så god att vi gick tillbaka för middag någon dag senare. Vi satt utomhus vid båda tillfällen men det är väldigt trevligt inomhus också.

Calle Beatas 43, hemsida

Bodega El Pimpi

El Pimpi är en institution i Malaga, bestående av flera restauranger, barer och en liten saluhall under samma tak. En enorm utomhusdel på ett helt torg finns också. Vi gillade mest den lilla baren första till vänster vid ingången från Calle Granada samt långsmala baren med blå-vitt kakel och fotovägg en trappa upp. Uteserveringen kändes aningen turistifierad, så vi hoppade denna. Men lilla baren mot gatan blev en av våra två favoritbarer.

Calle Granada 62, hemsida

La Farola de Orellana

Le Farola de Orellana blev vår andra favoritbar i Malaga. Vi avslutade flertalet kvällar på en av dessa två. Detta är ett riktigt spanskt ställe där tapasen står framme på baren hela kvällen på stora keramikfat och där spanjorer kommer förbi för ett glas och några tapas. Knökfullt varje kväll och alla knölade in sig överallt med sina små skålar och assietter. Älskade detta ställe. Antar stämningen är annorlunda med coronariktlinjer, men skulle definitivt kolla denna bar även nu.

Calle Moreno Monroy 5, Facebook

Glass Martonela

Jag testade en glass på Martonela första dagen, efter lunchen på Taperia el Beato, och eftersom det var orimligt god gick jag aldrig någon annanstans. Sju glassar på sju dagar blev det och alla var lika goda. Glassen görs dessutom på plats i affären.

Calle Granada 55, hemsida

Extratips om nyårsafton i Malaga

Det vi letade efter på nyårsafton var en trevlig vanlig restaurang med a la carte-servering. Vi var inte så sugna på att nyårsdinera för €100, då detta varken är kul eller prisvärt. Men det var tydligen alla restauranger sugna på att vi skulle göra… Vi insåg tidigt att vi inte skulle kunna boka något ställe hemifrån innan vi åkte, då flertalet ställen är stängda på nyårsafton och svårt att veta vilka som har öppet.

Väl på plats såg vi lite här och var skyltar om att de serverade trerätters nyårsmiddag för tusenlappen. Vi frågade alla ställen vi tyckte verkade trevliga men de var alla stängda. Det hela slutade med att vi åt hemma och gick ut på random bar för att skåla in det nya året.

Det verkade finnas restauranger som var öppna där det gick att få bord på drop-in trerätters nyårsmiddag, för den som inte hade bokat innan. Nyår brukar för övrigt firas med att mata varandra med tolv vindruvor vid de tolv klockslagen och i Malaga görs detta på torget Plaza de la Constitución. Vi hoppade detta pga mycket folk och ointressant för oss.

Våra andra artiklar om Malaga

Våra bästa tips till Malaga
Alhambra – En dagsutflykt från Andalucien
Gibraltar – En liten bit UK ett stenkast från Costa del Sol
Svenskfavoriten Nerja
Setenil under klipporna och Ronda med bron och ravinen
Alla artiklar om Spanien


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelRost Bistro & Mekotek på Söder – Mycket snack och liten verkstad
Nästa artikelTwo Fat Ladies – Frukost och brunch i Stockholm

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here