Two Fat Ladies har undertiteln ”Brunch with a touch” och deras brunch är verkligen något särskilt. Enligt deras hemsida, inspirerad av en extremt välutvecklad brunchscen i Melbourne öppnades det egna stället våren 2020. Precis innan coronaviruset bröt ut och jag åkte till Oslo för ett halvår. När jag kom tillbaka till Stockholm var det till långa köer på trottoaren och inbjudande matdoft utanför min lägenhet. Vilket det fortfarande också är, till trots för vinter och kallt att köa.

Two Fat Ladies har öppet torsdag till söndag från 8 till 16 och serverar också några frukosträtter. Att det ligger i mitt grannhus gör inte det hela sämre, en klar förbättring från sushistället som tidigare låg i samma lokal. Eftersom det känns lite tråkigt att köa har jag inte varit här än på helgerna men jag är en trogen frukostgäst och en och annan lunch blir det också. Pannkakorna är en stor favorit men det kan man faktiskt inte äta varje vecka.

En Dirty Cappucciono, som jag tvingade Maxime att ta så jag kunde fota den. Jag bjöd självklart men hon menade först att hon inte skulle ha kaffe.
De första pannkakorna jag smakade hos Two Fat Ladies; den salta varianten som heter Princess Pancake. På riktigt den godaste pannkakan jag har smakat i hela mitt liv. Fluffig och extremt god smak, inte alls kompakt eller med smak av mjöl.
När Maxime hade fått sin Dirty Cappucino tackade hon mig för att jag hade tvingat henne. Självklart.
Acai-bowlen. Extremt god, mycket beroende på de rödvinskokta päronen på toppen. Har inte än provat yoghurten där päronen också ingår men detta måste göras mycket snart.
Maximes mustiga höstsoppa med bacon och pocherat ägg samt min Two Fat Ladies Prawn Fritters. Soppan är helt fantastisk, jag har ätit den flera gånger själv.
Efter att jag hade utropat Princess Pancake till min godaste pannkaka ever var jag självklart tvungen att också testa den söta; kallad Prince Pancake. Här pratar vi bär, glass, sirap samt popcorn och kaksmulor. Så himla gott att jag gick tillbaka för den en tråkig eftermiddag jag behövde något kul. Men mer efterrätt och godis än mat.
Med denna dörr är det ju kul att sitta nära toaletten.
Two Fat Ladies Prawn Fritters, utan ägg och med extra avokado.

Adressen är Valhallavägen 55, vid korsningen Odengatan.

Läs mer: Brunch på Jacqueline´s
Läs mer: Brunch på Älskade traditioner
Läs mer: Brunch på Sthlm Brunch Club
Läs mer: Italiensk brunch på Trattorian
Läs mer: Brunch på Hotell Kung Karls bakficka
Läs mer: Brunch på Hotell Rival
Läs mer: Brunch på East
Läs mer: Lunch på tre finfina förortsrestauranger


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelMalaga – 8 bra restauranger och barer
Nästa artikel12 bilder från underbart fina Siena i Toscana

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here