Brunch är enligt mig bästa sättet att spendera en helgeftermiddag. Jag vill att min brunch ska vara buffé; är det á la carte är det bara som en vanlig lunch. Jag vill att känslan ska vara lyxig och maten ska vara påkostad.

Ingen stökig slafs-brunch där man äter så mycket att man rullar hem. Inte så mycket mat som möjligt slängt fram. Utbudet ska vara lagom stort och viktigast; maten ska smaka gott.

Jag äter brunch ganska ofta och har från och med nu bestämt mig att också börja dela med mig från mina upplevelser i Stockholm. De bästa som de sämre. Först ut är Hotell Kung Karls bakficka.

Lokalen

Brunchlokalen hos Kung Karls bakficka är delad i två. Dels till matsalen, som för tankarna till Frankrike, dels till ljusgården där loungen också ligger. Viveca och jag sitter i matsalen och är nöjda med valet. Miljön är trevlig och lugn.

Maten på Kung Karls bakficka

Kung Karls brunch serveras som buffé och är uppdelad i kalla rätter, varma rätter och dessert.

De kalla rätterna är flest till antalet och här finns många sallader, röror, såser och oliver. Det finns en sorts lax samt skagenröra, en stor bräda kallskuret samt en underbar Brietårta med frukt och nötter i.

Bland de varma rätterna finns bland annat minihamburgare som man monterar själv, falafel, vegetarisk pizza, äggröra och revbensspjäll. Här är hamburgaren största stjärnan och för mig som inte äter rött kött är det tråkigt att det inte finns alternativ med kyckling, halloumi eller likande. Revbensspjällen utgår av samma orsak och jag tycker inte om ägg. Det blir helt enkelt tyvärr inte mycket kvar på varmrättsbufféen för mig att äta, utöver pizzan som jag förser mig rejält från. Ja, det är dagen efter och allt jag vill ha är hamburgare och pizza.

Till efterrätt gillar jag huvudsakligen choklad och tyvärr var det inte mycket som innehöll choklad på dessertbordet. Det mest intressanta för mig blev en maräng swiss som jag hade enorma mängder chokladsås på.

Läs mer: Afternoon Tea hos Svenskt tenn

För den som gillar våfflor finns det en våffelstation där man gräddar egna franska våfflor. För egen del är jag glad över att sitta långt från denna då jag inte gillar våffelstekos.

Här finns länk till rätterna i Kung Karls brunchbuffe.

Pris och service

Brunchen kostar 325 kronor för vuxna och 150 kronor för barn. Servisen är helt ok, men inget extra. Vi får beställa dricka när vi kommer och betala när vi vill gå. Men inte så mycket mer utöver detta.

Utbudet varmrätter och desserter föll mig inte helt på läppen och smakerna var generellt ganska mediokra. Det enda som verkligen stack ut var Brietårtan och den har de inte gjort från grunden. Jag tycker tyvärr inte brunchen var värt de 325 kronor jag betalade.

Sittningar och bokning

Brunch på Kung Karl serveras lördagar mellan klockan 11.30 och 16.00 samt söndagar klockan 11.30 till 14.30. Jag var här en lördag från klockan 12:00. Vi var bland de första men det fylldes upp under de två timmarna vi var här. När jag nu kollar finns det många tider att boka samma vecka.

Besöksdatum: september 2019

Pris: 235 kronor

Betyg: ⭐⭐⭐

Område: Stureplan ?-station Östermalmstorg


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelGrand Mosque – Muskats största sevärdhet
Nästa artikelOrheiul Vechi – Klosterkomplexet i Moldavien

2 KOMMENTARER

  1. Brunch är ju så härligt. Tyvärr är jag dålig på att faktiskt ta mig för med att boka in dessa.
    Kökschefen på Kung Karl är en gammal barndomsbekant till mig.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here