Denna helg är vår mamma/mormor från Oslo på Stockholmsbesök och i går tog vi med henne på klassisk afternoon tea på Svenskt Tenns Tesalong. Både Maxime och jag har länge haft på vår lista att prova ut denna varianten av afternoon tea och med utlandsbesök fick vi helt enkelt en ursäkt att göra detta.

Afternoon Tea på Tesalongen hos Svenskt Tenn i Stockholm

Svenskt Tenn

Svenskt Tenn är en institution inom svensk interiör och design och öppnades 1924 av Estrid Ericsson. Från början såldes endast tenn, men redan tio år senare började Estrid samarbeta med Josef Frank och de legendariska färgglada mönstren såg dagens ljus. Och resten är svensk historia!

Afternoon Tea på Tesalongen hos Svenskt Tenn i StockholmAfternoon Tea på Tesalongen hos Svenskt Tenn i Stockholm

Afternoon tea

Tesalongens meny har ett ganska bra utbud, men vi hade redan ställt in siktet på afternoon tea och så blev det. Svenskt Tenns variant servas, som sig hör och bör, i tre-våningsfat. På nedersta våningen gravad lax och marinerad fänkålssallad på vörtbröd, i mitten två scones med fikonmarmelad och lingongrädde och längst upp tre små petit four. Samt självklart var sin kanna te.

Afternoon tea med champagne 400 kronor och utan champagne 275 kronor hos Svenskt Tenns Tesalong. Bokning är ett måste!

Afternoon Tea på Tesalongen hos Svenskt Tenn i StockholmAfternoon Tea på Tesalongen hos Svenskt Tenn i StockholmAfternoon Tea på Tesalongen hos Svenskt Tenn i StockholmAfternoon Tea på Tesalongen hos Svenskt Tenn i Stockholm

Mycket gott och framför allt är afternoon tea kul! Detta är långt i från första gången Maxime och jag har druckit afternoon tea. Vi har tidigare druckit lyxig afternoon tea på världens dyraste hotell Burj al Arab i Dubai och på hotell Mandarin Oriental vid Central Park i New York. I New York har vi också testat en billigare, och rolig, variant av afternoon tea på Alice`s Tea Cup. Jag har också druckit finare Alice i Underlandet-inspirerad afternoon tea på Sanderson Hotel i London med mina väninnor.

Afternoon Tea på Tesalongen hos Svenskt Tenn i StockholmAfternoon Tea på Tesalongen hos Svenskt Tenn i StockholmAfternoon Tea på Tesalongen hos Svenskt Tenn i Stockholm

This weekend we tried afternoon tea at the Swedish design and interior shop Svensk Tenn´s tea saloon. Delicious! 275 Swedish kronor without champagne and 400 kronor with champagne. Booking required!

Föregående artikelParadis eller paradis? – Maldiverna vs Seychellerna
Nästa artikelKalemegdan – Borgen i Belgrad

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here