Sommaren 2016 var jag två veckor i Florens med min väninna Viveca. En av dagarna åkte vi på en dagsutflykt till Siena, som kom att bli en stad jag älskade från första till sista sekund. En dag var alldeles för kort.  

Där och då bestämde jag mig för att jag skulle återvända och gärna stanna en natt eller två. Så när jag började skissera på en rundresa till Italien för hösten 2020 visste jag att jag ville tillbaka till både Florens och Siena. Jag bokade in en natt och nästan två heldagar i staden. Planen var att gå vilse i gränderna, som går både uppför och nerför samt svänger än åt höger än åt vänster, och gå upp i klocktornet eller kupolen på katedralen Il Duomo för att se utsikten. Precis samma som jag gjorde förra gången, men nu skulle jag ha mer tid.

Jag bokade hotellet Alma Domus, som hade en fantastiskt läge och underbar utsikt mot Il Duomo, men som var totalt under pari i övrigt. Jag måste ha glömt att kolla på klassningen när jag letade boende.

Utsikten från balkongen på mitt rum på hotell Alma Domus.

Jag hade fått flera restauranger rekommenderade av Bodil, som bor i Florens och jobbar som guide i Florens och Siena. Tyvärr var två av restaurangerna stängda och de två andra hade inga gäster. Så kan det gå när det är utanför säsong i Toscana, coronahöst och ställen är mindre och utanför turistgatorna. Jag valde därför att äta på stora torget Piazza del Campo, där alla andra också åt. Väl vetande om att maten skulle vara sämre men att jag inte skulle vara enda gästen.

Andra dagen tog jag kvällsbussen till Rom, som tar ca tre timmar. Roligt att se toskanska och italienska landsbygden.

Här har jag skrivit längre och mer informativ text om Siena, inklusive sevärdheter och restauranger. Nu fortsätter jag i stället med den utlovade bildbomben.

Min nästa plan för Italien är förresten att ta mig an klacken och tån. Dvs Calabria, Basilicata och Puglia. Tips mottas gärna.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelTwo Fat Ladies – Frukost och brunch i Stockholm
Nästa artikelNOFO hotell – Staycation i Stockholm

2 KOMMENTARER

 1. Hej. I min Google Maps hittar jag Osteria Le Logge, Osteria Da Trombicche och L’Osteria dei Rossi, där särskilt förstnämnda var en favorit hos Bodil som tipsade.

  Fantastisk snabbpizza i slice ska finnas hos Chianti & pizza by mister pizza. Denna skippade jag helt pga tyckte pizzorna såg tråkiga ut på bild, men får toppenbetyg så kanske värt att testa.

  Trevlig resa!

 2. Hej Lena
  Hittade din sida när jag söker efter en trevlig restaurang (gärna familjär) i eller utanför Siena.
  Du skriver om några restauranger som inte var öppna eller hade få gäster i Siena.
  Kan du nämna vilka de är?
  Vill undvika turistfällor.
  Vi är ett stort sällskap med barn som har spring i benen:)
  Tack
  Björn

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here