Lördagen innan jul spontancheckade jag in på hotell NOFO på Söder. Jag behövde lite guldkant i mitt liv under vintermörka och trista året 2020. Jag hittade ett bra pris och bokade ett classicrum men fick en uppgradering ett pinnhål upp. Det tackar man för.

Vilket tema vill jag ha på mitt rum?

NOFO har en hel uppsjö av olika temarum och jag hade svårt att välja när tjejen i receptionen frågade. Till slut lät jag henne välja och jag fick ett Brooklynrum längst upp. Om jag inte minns fel skulle dessa ha nyrenoverade badrum. Med snedtak och högt fönster i takkupan men också ett lågt fönster i perfekt ligga-i-sängen-höjd-och-se-ut-på-Folkungagatan. Mycket nöjd.

Detta är de olika teman på rummen:
– Brooklyn (vån 3)
– Bronx (vån 3)
– Queens (vån 3)
– Upper East (vån 3)
– Scandinavian Design (vån 2)
– Carnaby Street (vån 2)
– SOHO (vån 2)
– Nordic Gallery (vån 1)
– Moulin Rouge (vån 1)
– Trastevere (BV)

Det är en njutning att gå runt i alla korridorer, stilen är verkligen genomfört också här och inte bara i rummen.

Vinbar och frukostrum

På bottenvåningen finns fyra olika rum. Längst in det jag döpte till ”frukostrummet” med vitt kakel, stålgrått panel och industriell prägel. Därefter kommer ”biblioteket” med ombonat trä och sammetsfåtöljer. Nästa är ”vinbaren”, som också är en riktig vinbar, med mörka dova färger och höga soffor. Det är också här frukosten dukas upp. Närmast receptionen ligger ”terummet” med små marmorbord, röda soffor, mässing och många speglar.

Jag hänger på rummet hela kvällen, redigerar foton och ser på riktig TV. Roligt, jag har inte TV- kanaler hemma. Jag går bara ut för att köpa en halv kasse godis och chips på ICA. Vilket råkar resultera i att det inte finns plats för middag.

Frukost på NOFO

Jag har bokat plats på andra frukostsittningen klockan 9. När jag kommer ner prick ser jag att jag är dagens första frukostgäst. Passar mig bra, då kan jag fota obesudlad uppläggning utan att störa någon. Utbudet är mycket bra och stylingen får 10+. Jag sitter kvar i evigheter och överskriver nog min 45-minuterssittning. Turligen nog är det ganska glest vid sista sittningen.

Sen förflyttar jag mig till ”biblioteket” och redigerar några fler foton. Efter någon timme börjar det att damsugas runt mig och jag går upp till rummet igen och netflixar i sängen fram till det knackar på dörren.

Jag har med NOFO hittat ett nytt hotell för staycations som jag gillar extra mycket. Ett nytt favorithotell i Stockholm, helt enkelt. Jag vill komma tillbaka när det är sommar och hänga på serveringen i bakgården.

Pga at jag numera är guldkund hos hotels.com har jag två timmar senare utcheckning. Knackningen på dörren klockan 14 var min väninna Viveca som kom för att hämta mig, hon bor bara ett stenkast bort. Då blev det lunch hos La Neta.

Andra staycations i Stockholm

Hotell Rival
Ellery Beach House
Hasselbacken
Pop House
Scandic Grand Central
The Winery
At Six
Downtown Camper med The Nest SPA
Scandic Haymarket


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikel12 bilder från underbart fina Siena i Toscana
Nästa artikelVästra Cornwall – Våra 7 bästa tips för vad att se och göra

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here