Alla städer med respekt för sig själva har ett hotell vid namn Grand Central. Så också Stockholm. Jag minns när byggarbetet påbörjades, bland annat fick en av mina favoritaffärer Kartbutiken flytta, och det känns inte som så länge sen.

Men när jag kollar öppnade Scandic Grand Central 2016, vilket inte är riktigt i går. Jag har flera gångar varit i baren och både ätit och druckit från barmenyn, bland annat på en resebloggträff, men aldrig tidigare sovit över.

Detta fick jag se till att ändra på!

Jag checkade in en söndag inte så länge efter kl 15, dvs incheckningstid. Ska jag göra en staycation, dvs bo på hotell i egen stad, så vill jag hinna med både restaurang och bar, SPA om detta finns samt att softa på rummet.

Detta är vad som mötte mig i loungen när jag checkade in. Flertal sittgrupper i olika delar av rummet, både i soffamodell och vid arbetsbord. Gillas. Längst bak i rummet, där direktingången till Vasateatern ligger, ligger ett rum med teaterinspirerad inredning och av matsalskaraktär. Fint värre, men för mig oklart vad det används för.

Rummet

Vid incheckningen frågar jag efter en uppgradering, något jag alltid gör på större hotell med många rum, och ofta är detta gratis för medlemmar i hotellets bonusprogram. Så är det icke denna gång men för 300 kronor extra kan jag få ett superiorrum. Vilket jag går för.

Läs mer: En annan Stockholmsfavorit – The Winery

Min 300-kronors investering visar sig vara värt varje krona. Rummet jag får är rymligt med en soffa och har också en stor balkong. Tråkigt nog regnar det denna söndag medan det dagen innan var strålande marssol från klarblå himmel. Så balkongen används inte alls utöver inspektionen men den är säkert fem meter lång och blomlådorna vittnar om trevligt på sommaren.

Det enda problemet är att jag hela tiden går vilse

Mitt lokalsinne är uruselt och det är många korridorer, hörn och ljusgårdar på varje våningsplan. Jag hittar inte på första försöket en enda gång. Men det gör inget för korridorerna är utsmyckade med citat lite här och var och har golv-till-takfönster ut mot ljusgårdarna.

Baren på Scandic Grand Central

Baren har ingång både från hotellets foajé och från gatan. När jag har hängt lagom länge på rummet så går jag ner i baren. Den är ganska full, vilket kanske beror på det dåliga vädret, men jag hittar ett bra bord.

Restaurangen, som ligger bakom baren, är stängd (varje söndag?) och en timme senare är det så knökfullt runt alla bord att gäster som kommer in får vända. Det verkar vara många som ska på Vasateatern och eftersom leveranstiden på mat är en timme får många nöja sig med nötter och oliver. Men inte jag, för jag har massor av tid. Valet faller på en Caesarsallad, som är en av de godaste jag har ätit i mitt liv. Och så stor att jag tar med halva till lunchlåda på jobbet dagen efter.

Jag är en av de sista som lämnar baren för kvällen och då ser det såhär tomt ut. Dock är det så lockande i loungen så jag kommer inte längre än dit innan jag sitter ner igen.

Frukosten på Scandic Grand Central

Nu tillhör inte jag de som sätter frukosten högst hos ett hotell, men den är viktigt. Utbudet på Grand Central är bra, med många både varma och kalla rätter. Jag har inte så många med-gäster till frukost, jag tror vi var max tio personer nere då jag åt vid 07:30. Stort plus, eftersom buffén inte blir lika kladdig då.

Läs mer: En tredje Stockholmsfavorit – Scandic Haymarket

Generellt gillade jag Scandic Grand Central mycket och skulle tänka mig att bo här igen. Gärna i precis samma rum, OK samma rum men på översta våningen om jag ska vara petig. Och då vill jag gärna ha sol så jag kan njuta av balkongen lite också.

Först och främst var det de allmänna ytorna i form av loungen och baren som gjorde det extra hängvänligt.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelMin Alaska roadtrip – Rutten och 13 bästa tipsen
Nästa artikelBildbonanza från Or Tor Kor Market i Bangkok

6 KOMMENTARER

  1. Och vilken skillnad. Jag bor där nu och när jag checkade in strax efter 6 var det otäckt mycket folk i lobbyn. Superrörigt. Och sist jag bodde här var frukosten också hetsig. Fick knappt ett bord. Vi får se hur det är i morgon.

    • Jag undrade också över numren! Först tänkte jag att det är för beställning av mat i baren (detta är också hotellets restaurang), sen kom jag på att det är garanterad bordsbeställning. Så bara ”rolig” inredningsdetalj antar jag.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here