Matmarknaden med stora M:et i Bangkok är Chatuchak Weekend Market. Som du hör på namnet så är detta en helgöppen marknad. Om man, som jag, inte är i Bangkok över helgen så får man nöja sig med det näst bästa som är Or Tor Kor Market.

Lämpligt nog ligger både de två marknaderna nästgårds för varandra, så på helgerna är det möjligt att riva av båda. Om man vill.

21 foton från Or Tor Kor Market

Jag lovade ju en bildbonanza i rubriken och jag er en person som brukar hålla det jag lovar. Så här kommer en samling med mina favoritmotiv från marknaden.

Först gick vi bara runt i evigheter och alla tre, dvs jag samt Tine från A World to Explore och Inka från Archie Gone Lebanon, och fotade loss. Både ett och annat objektiv åkte långväga ner i kryddhögarna.

Och durian var vi tvungna att testa

Sen fick vi för oss att vi skulle köpa durian, du vet den stinkande frukten som man inte får ta med in på hotell och på tunnelbanan. Samt en massa andra ställen. Rawin, från turistkontoret, samt guiden Duc älskar durian, som alla thailändare gör, och var givetvis sugna. Jag hade smakat tidigare och gillar inte, Inka hade aldrig smakat och Tine hade också smakat men jag minns inte helt vad hon tyckte.

Läs mer: Våra bästa tips för 48 timmar i Bangkok

Men mot durianförsäljerskan gick vi i alla fall. Hon öppnade en stickig frukt och började skala några klyftor år oss. Tine, Inka och jag försökte stoppa det hela efter en klyfta medan Rawin och Duc såg mer och mer nöjda ut ju mer hon skalade. När vi till slut fick den färdiga produkten fick vi filma Inka när hon åt durian för första gång. Nej, hon gillade det inte och jag gillade inte heller durian mer denna gången jämfört med förra. Men våra två thailändare gjorde slut på den.

Efter det gick vi runt lite till och smakade också på mer frukt och lite sötsaker.

Läs mer: Bangkoks Chinatown och Guide Michelin-gatumat

Nu var det dags att införskaffa lunchen. Rawin och Duc var eniga om vilket ställe som var det godaste och vi tre med kameror följde med Rawin för att beställa medan Duc paxade ett bord. Det blev papayasallad med olika sorters kyckling och det var smarrigt värre. Om jag inte minns fel så gick det loss på en femtilapp per person.

Mätta och belåtna var det dags att lämna Or Tor Kor Market bege sig till Kamphaeng Phet MRT Station för att åka sky train till nästa aktivitet; en lyxig thaimassage.

Resan gjordes i samarbete med Tourism Thailand.
Foton, text och synpunkter är mina egna.
Följ oss på Facebook och Bloglovin för att inte missa någon ny artikel!

Föregående artikelHotell Scandic Grand Central i Stockholm
Nästa artikelTre broar bebyggda med gulliga små affärer och fik

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here