Många som ska till de thailändska stränderna flyger via Bangkok och nästan lika många flyger vidare på en gång. Utan att stanna till. Bangkok är en underbar stad, som jag absolut rekommenderar att stanna till i under två till tre dagar, innan du åker vidare. 

Här är vad du inte få missa under 48 eller 72 timmar, listade i en mini-guide.

Se solnedgången över floden i Chinatown

Chinatown gränsar till floden Chao Praya och det händer ganska mycket på floden, kan jag säga. Vi åkte till River View Guest House, som har en riktig trevlig takbar med utsikt över floden. Från vårt fönsterbord njöt vi färgglada drinkar och riktig god mat samtidigt som den ena släpbåten stärre än den andra passerade där nere.

Planen var att vi skulle njuta av solnedgången men det blev tyvärr molnigt. Så hoppas du har bättre lycka när du ska testa!

Ta en drink på en takbar

Även om min resa till Bangkok hade matfokus, så blev det bara tid för en sky bar. Nämligen den på 26 våningen på vårt hotell Rembrandt. Vi timade in perfekt så vi fick med hela skymningen. Drinkarna var goda och under tiden vi var där uppe så blev det fullt både utomhus och inomhus.

Towe, med resebloggen Come Fly with Me, har bott i Bangkok i flera omgångar och har skrivit som sina favorit Bangkok takbarer. Scrolla ner lite, eller passa på att läsa alla hennes braiga tips.

Gatumat i Chinatown

Jag älskar street food! Oftast kryddstärk och smakfull; me like. I Bangkok vek vi hela första kvällen år gatumat, vilket jag har skrivit ett eget reportage om.

Läs mer: Street food i Bankkoks Chinatown

thailand-bangkok-chinatown thailand-bangkok-chinatown

Åta utsökt på en Michelinrestaurang

Jag älskar kontraster! Första kvällen i Bangkok var det som sagt gatumat som gällde, andra kvällen var det först lyxiga drinkar på takbar, se ovan, samt middag på Michelin restaurangen The Local.

Såhär omtalas The Local hos Guide Michelin: As condos and mega-malls pop up like daisies, colonial-style buildings, like the one that houses this authentic Thai restaurant, become harder to find. Private dining rooms are dripping with Old World charm and antique décor while the main restaurant, Viva Room, has thick wicker chairs and artful murals. Dishes are crafted from secret family recipes and represent all regions of Thailand. Service is warm and friendly.

Behöver jag saga att maten var perfekt och servicen precis som man vill ha den?

Shopping mall Terminal 21

Om du gillar att shoppa på semestern och söker västerländska kläder är shoppingmallen Terminal 21 ett bra alternativ. Sju våningar och varje våning har tema från en stad eller land, exempelvis London, Tokyo, San Francisco. Direktingång från tunnelbanan över jord, sky train, finns också.

Besök en matmarknad

Dag två åkte vi efter frukost till matmarknaden Or Tor Kor Market. Jag älskar matmarknader och det gör min kamera också! Det kommer därför ett separat reportage med foton från Or Tor Kor men än länge så får ni hålla till godo med de nedan.

Vi gick runt och kollade i lång tid bland alla kryddor, grönsaker och kastruller, sen beställde researrangör Rawin och guide Duc sin favoriter papayasallad och olika sorters kyckling till oss alla. Mums, är min enda kommentar.

Lyxig massage

Är du i Bangkok så tycker jag du ska unna dig en massage på en av de lyxigare massagesalonger som finns i staden. Självklart kan en billig gatumassage också vara bra men ofta kan de tyvärr vara riktigt dåliga; jag har fått många av dem, tyvärr. Vi gick till Divana Massage & SPA och mottagandet, servicen och massagen var alla högklassiga.

Behandlingen vi fick var en 130 minuters SPA Sensational, med kroppsskrubb och massage, samt kort fotbad som introduktion. Priset 2850 baht, motsvarande cirka 750 konor, är mer än det du brukar betala för massage i Thailand, jag vet. Men det är värt varje krona. Vill du dra ner på kostnaderna så går det att köpa bara massagen, också med fotbad, för cirka 500 kronor. Du kommer inte ångra dig!

Drink på poppis bar i Chinatown

Vi avslutade vår kväll i Bangkoks Chinatown med små och hippa barer på gatorna Soi Nana Road och Maitri Chit Road. Utöver Teens of Thailand och de andra jag har skrivit om i länken du hittar i texten ovan, så hittar du fler genom att följa denna länk.

thailand-bangkok-chinatown

Jag hade två dagar i Thailand. Hade jag haft en tredje så skulle jag definitivt satsat på lite tempel och annat typiskt thailändsk. Nästa gång… Har jag missat din favorit? Kommentera gärna i så fall.


Resan gjordes i samarbete med Tourism Thailand. Foton, text och synpunkter är mina egna.

Föregående artikelEklutna kyrkogård, Talkteena och Igloo City Hotel – Spirit houses, en katt till borgmästare och ett igloo-spökhotell – Dag 4 av #4WomenInAlaska roadtrip
Nästa artikelEtt urval av Jeanettes, Katarinas och Sofias inlägg från Alaskaresan

3 KOMMENTARER

  1. Så bra med en guide i Bangkok. Så svårt att greppa en så stor stad – speciellt när jag aldrig varit där ännu. Får spara ner guiden till kommande Bangkok-resa.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here