Jag har varit i Bangkok för första gången! Detta var min femte resa till Thailand men alla gångarna tidigare så har jag liftat med billiga charterflygstolar direkt till stranden. Så äntligen, kan jag också säga att jag har varit i Bangkok.

Jag var på en pressresa, med fokus på mat, där vi började med två dagar i Bangkok innan vi åkte till Khanom. Khanom återkommer jag till i senare artikel, nu är det storstaden som gäller.

Bangkoks Chinatown – Yaowarat Road och alla matvagnar

Första eftermiddagen och kvällen viger vi åt Chinatownområdet. Vi börjar med gatan Yaowarat Road, där trafiken är massiv och neonskyltarna många till antalet. Jag älskar neonskyltar, så detta var fantastiskt. Med på resan är danska Tine från A World of Backpacking samt finska Inka från Archie Gone Lebanon, och som tur var så älskar vi alla tre både neonskyltarna och att fota lika mycket.

Men vi var i Chinatown för mat och det var dags att påbörja jakten. Rawin, från Tourism Thailand, och vår guide Duc vet precis vilka gator vi ska gå för att hitta de bästa ställen. Fast vi ska börja med mat, som vuxna och ordentliga personer, så stannar först vi till vid en Guide Michelin-rekommenderad vagn som serverar friterad smet med olika såser, som tydligen heter patango. Vi väljer pandan custard, som är ljust grön och som tydligen the topping. Jag vet; det låter inget märkvärdigt men jag lovar att det var fantastiskt!

Vi fortsätter runt bland gatorna och alla vagnar och stånd på gatorna som serverar mat. Och de är verkligen många. Vi ser också en och annan restaurang i byggnader men vem vill äta på en restaurang när det finns massa street food? Inte jag i alla fall.

I en gatukorsning ligger, på ena hörnet, röda stället; där alla stolar samt bord är röda och det är personalens kläder också. På hörnet mitt emot är allt grönt. Enligt Rawin så är maten samma på båda, men roligt är det. Vi springer alla tre runt med kamerorna i högsta hugg; detta är riktig godis för den fotointresserade.

Vi passerar ett till Guide Michelinställe; Guay Jub Ouan Pochana, av tillsammans sju ställen i Chinatown. Älsk på att de också inkluderar street food och inte bara vita linneduker. Men det blir med att kolla och fota från gatan; detta är nämligen inte vårt mål för middag.

Läs mer: Ö-favoriterna Koh Kradan och Koh Ngai

Till slut slår vi oss ner på ett ställe och beställer fyra olika rätter på Krua Porn Lamai, där maten serveras på rykande varma gjutjärnstallrikar. Vi dricker vatten från plastflaskor med sugrör och jag känner att jag älskar att äta på detta sätt. Billigt, oftast gott och smakrikt samt omgivna av lokalbefolkningen eftersom de äter på samma ställen. Precis som jag vill ha det.

Hippa barer på Soi Nana Road

Efter vattenflaskorna till middag är det dags för en drink eller två. Vi går först till stället Teens of Thailand, som är en minimal bar med fokus på gindrinkar. Bakom baren står skakar och blandar bartendern som det proffs han är. Min passionsfruktsdrink håller hög klass. Men efter bara en drink är det dags att bege oss vidare; vi är ju ute för att upptäcka flera ställen.

Nästa ställe på listan är spanskinspirerade El Chiringuito. Men här blev det tyvärr nobben i dörren. Abonnerat och full fest. Ajajaj, så kan det gå. Men när jag googlar ser det riktigt trevligt ut, så ett besök rekommenderas. Sist på listan hade vi Tep Bar, men hu hade vi tappat piffen och var jetlagade och det var dags att ta oss till hotellet och sussa.

En riktig bra första dag i Bangkok, vill jag säga. Och dagen efter var det riktig Guide Michelrestaurang som gällde; med bestick och duk på bordet!

Resan gjordes i samarbete med Tourism Thailand.
Foton, text och synpunkter är mina egna.

Föregående artikelJag åkte till Vilnius och träffade påven!
Nästa artikelJag mötte Lassie – Eller var det Mick Jagger, prinsessan Diana eller Carola?

3 KOMMENTARER

  1. Bangkok brukar jag kalla Asiens New York för mig..dit kan jag återvända hur många gånger som helst…gamla favoriter o nya..älskar myllret. Har varit där 5 gånger, senast nov 16, börjar bli sugen på nytt besök. Har de senaste gångerna bott i mitt favoritområde Pratunam, senast på kanonbra Berkeley hotel. Åker aldrig mer tåg o tbana in.. senast jag frågade efter elevator lr escalator neråt med resväskan i släp..vid Nana fick jag svaret ”Next station” (Asoke) :-)….

  2. Men vad gott! Älskar Bangkok men resten av Thailand är jag föga imponerad över. Hoppas hinna med en avstickare för egen del om ett par veckor när jag ska till Nepal.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here