Jag tjöt till av glädje då jag blev inbjuden till en pressresa till Thailand med fokus på mat. Vem gillar inte Thailand och vem älskar inte thailändsk mat? Ja till båda för mig i alla fall; thaimat är min absoluta number one rörande matetnicitet.

De två första dagarna var vi i Bangkok och de fyra sista i Khanom, och här kommer mina smarrigaste matbilder från Khanom. Jag tänker nämligen att du behöver fokuera på lite annan mat än köttbullar och sill nu.

Lunch på TonYee Seafood i Khanom

Vår första måltid i Khanom var på väg från flygplatsen till resorten, då vi stannade vid en strand. Jag kollade lite mot höger och tyckte jag kände igen mig. Först tänkte jag att det kan inte vara så, sen frågade jag om det var hotellet Racha Kiri, som Maxime och jag bodde på år 2009, som låg bara 50 meter bort. Visst var det så. Vilket sammanträffande!

På TonYee Seafood var en av rätterna som vår researrangör Rawin beställde in en firre med ananas, som var en av resans godaste av godaste rätter. Mumsi. Ser du utsikten; inte alls oinspirerande den heller.

Middag på Klang Aow Seafood i Khanom

Redan samma kväll fortsatte matbonanzan. Vi tog in en hel drös rätter, som alltid, och tyvärr lyckades jag inte fota alla rätter. Vi tog in flera kycklingrätter och en av dem var underbar med torkad chili och cashewnötter; den har ett namn men jag minns inte. Sista dagen, då vi hade fria aktiviteter, funderade jag på att ringa restaurangen och fråga om de kunde hämta mig för lunch men jag gjorde inte det. Ångrar fortfarande.

Läs mer: Då Tine och Inka klev upp på bordet för att fota maten

Frukost på Baan Thong Ching Resort i Khanom

Jag älskade vår resort Baan Thong Ching Resort, inklusive frukosten. De hade pannkakor och stekt ägg etc, men jag varvade mellan stekt ris med kyckling och utan ägg, och fattiga riddare. Men godast av allt var deras juicer, som jag drack flera av varje dag.

Läs mer: Gatumat i Bangkoks Chinatown

Lunch på KoPi i Nakhon Si Thammarat

I Nakhon Si Thammarat åt vi på en kinesiskinspirerad restaurang, som öppnade år 1942. Här åt vi buns, nudlar och soppor och avslutade med mangostan på spett.

Middag på Khun Lee’s Restaurant i Khanom

Här var det räkorna som stack ut. Gud, vilka goda. Vår guide insisterade hela tiden på att beställa egna rätter utöver det Rawin beställda och här kastade jag mig huvudsakligen över hans mer kryddade rätter. Yummie!

Lunch på Wang Sarai Restaurant i Khanom

Efter båtturen åt vi lunch på Wang Sarai Restaurant, precis där vår båt la till efter avslutad seglas. Igen ett toppen-toppenställe. Allt smakade himmelskt och utsikten var den bästa. Hit vill jag absolut igen next time in Khanom.

Läs mer: Båttur, planera mangroveträd, en helig ö och fiskpedikyr

thailand-khanom-delfiner-spa-mangrove

Middag på The Beach Khanom Bar & Grill

Vår sista middag intogs på The Beach Khanom Bar & Grill. Ser du de friterade cashewnötterna till vänster i bilden? Och den syrliga jordnötsdippen till vårrullarna? Samt den underbara hackade kycklingen med thaibasilika?

Rätten längst till vänster, fisk med cashewnötter och ananas, är samma som vi åt några dagar tidigare på TonYee Seafood, då jag föll i stavar. Tyvärr var den inte lika god här, vilken gigantisk besvikelse. Men bilden på denna är finare än den på TonYee Seafood, så den får vara med. Settingen här var också helt OK.

Das war alles! Vattnas det lika mycket i din min som i min nu?

Resan gjordes i samarbete med Tourism Thailand.
Foton, text och synpunkter är helt och hållet mina egna.

Föregående artikelGod jul med juliga bilder från Tivoli i Köpenhamn
Nästa artikelÅrssammanfattning av reseåret 2018

4 KOMMENTARER

  1. Men HUR SUGEN blir man?! Juldagen och konstant mätt, men de där rätterna får det ju att riktigt vattnas i munnen. Älskar verkligen thaimat!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here