I fjol skulle jag åka till Cuba på julafton. Rutten gick först från Stockholm till Köpenhamn, för att fortsätta via Toronto till Cuba. Men flyget från Stockholm var försenat och redan i Köpenhamn missade jag min anslutning till Toronto.

Julskyltning på Köpenhamns Tivoli

Nu är inte jag så väldigt julig, jag hade ju redan planerat att sitta på ett plan, så att fira julafton själv i Köpenhamn gjorde mig inget. Klockan var bara 14 när jag var inkvarterat på trevliga Radissonhotellet. Eftersom det inte fanns mycket att göra själv en julafton i främmande stad så beslutade jag att gå en sväng till Tivoli för att se juldekorationerna.

Julskyltningen var väldigt fin och julstämning, jag blev riktigt imponerad. Tivoli var i övrigt ganska tomt; det kändes mest som jag, vuxna par utan barn och icke-danska familjer var där. Några av åkattraktionerna var öppna men jag stod över att åka. Efter en timme gick jag hem till hotellet, jag var jo på väg till Karibien och hade inte mina varmaste kläder med.

Årets julfirande

Både Maxime och jag är i Oslo för att fira jul i år, där vi firar hos vår mamma/mormor tillsammans med syster/moster Christiane. Vi firade jul i förskott med vår pappa/morfar i går; innan han i dag åker tåg till Röros för att fira med sin fru hos hennes mamma.

Nyårsafton kommer Maxime att fira i Åre med pojkvän och vänner och jag åker till Oman med fem vänner. Så lite ordning på torpet är det under ledigheten, dvs vi reser!

God jul
och
gott nytt år!

Föregående artikelAtt göra i Khanom – Dag 1 – Jaga rosa delfiner, plantera mangroveträd och fiskpedikyr
Nästa artikelThailändskt – Min odiskutabelt absolut toppfavorit mat

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here