För en vecka sen skrev jag om att jag sprang på påven i Vilnius. Sen fick jag för mig att ställa frågan Har du av en tillfällighet suttit på bordet bredvid Tom Cruise i London, hamnat mitt i inspelningen av Gudfadern i New York  eller liknande? Jag funderar på att skriva ett ”Jag mötte Lassie-inlägg”, men bara om någon här kan hjälpa mig med bra stories i gruppen Vi som gillar att resa på Facebook.

I ärlighetens namn var jag inte säker på om jag skulle få några svar, men i skrivande stund har tråden fått 79 små historier.

Välkommen till första sjoket av era bästa Jag mötte Lassiehistorier. Resterande kommer om någon vecka. Så många roliga, och långsökta små historier, mina favoriter är nog den med Thomas Ledin som tappade gitarren i gatuhörnskrocken samt Hasse Aro och bullen. Fast lunch med Mohammad Ali är ju väldigt imponerande…

Här kommer Lassie och hans kompisar

Johnny: Jag är dålig på kändisar men en gång hamnade jag typ 2 meter från Charles och Camilla i Edinburgh. Det var väl lite kul ändå. 🙂

Annika och Daniel: Vilken rolig ide! Vi mötte Lindsay Lohan när vi var och shoppade och samma dag såg vi Miranda från sex and the city! Det bästa är ändå syrran som bodde granne med Antonio Banderas på semestern (visar vilken standard hon har på sitt boende) ???

Lindsey och Miranda i Los Angeles så det var på hemmaplan för dem. Men vi flög samma flyg som Tony Hawk i Sydafrika så det var lite otippat ?

Annelie: Jag, med axelvaddar, mötte också Påven, fast Den avlidne Johannes Paulus II i Vatikanen. Vi skakade hand och han lade sin hand på mitt huvud.

Annelies bild på påven och henne

Susanne: Många år sedan nu men det har hänt mig 3 gånger.. Satt på ett sommarcafé och åt saffranspannkaka så satt Christian Luuk (med sällskap) på bordet bredvid på Gotland. Såg La Toya Jackson shoppa loss precis bredvid mig på Lafayette i Paris. Men den största kändisen (som jag knappt kände igen osminkad) var Goldie Hawn som tog en strandpromenad i Achladies på Skiathos 🙂

Gun: Bjöd Markoolio på en chokladbit högt upp i luften på väg till Dubai. Han blev shåååklad så glad ?? Han satt längre fram i planet. Vi spånade om att bjuda på choklad. ”Råkade” sedan hamna i toakön samtidigt och hade chokladbiten från matbrickan i koftans ficka. ?

Karin: Såg Mike Tyson i Miracle Mile shop i hotell Planet Hollywood i Las Vegas.

Cecilia: Hej! Jag har en kompis i England, som i sin tur har en vän som har spelat trumpet i Chris Reas band. Om det räknas.

Jag har också sett Kristina Lugn åka rulltrappa ned till tunnelbanan.

När jag åkte sjuktaxi en gång så kom det fram att föraren var en släkting till nu bortlidne skådespelaren ” Allan Edvall”❤. Då jag fick säga att Allan Edvall var mycket omtyckt som skådespelare, tillsammans med alla som var med i Astrid Lindgrens ❤filmer. Ingen nämnd Ingen glömd

Zara: En gång gjorde jag något så osvenskt och sträckte mig efter sista bullen .. samtidigt som Hasse Ahro (Jag fick den sista bullen ?)!

Jörgen: Stötte på Putin på Molo, piren, i Sopot. Såg honom på 5 meters håll. Ganska liten kille men ha hade några storväxta killar runt sig, så jag gick inte fram och hälsa. Det var 2009 då man högtidlighöll 70 årsdagen av andra världskrigets start.

Daniel: Var faktiskt på audiens med påven för typ 4-5 år sedan i Vatikanen, men det var ett planerat möte. 🙂

Kerstin: Jag såg Dalai Lama på flygplatsen i Singapore. Helt plötsligt såg vi flera personer som la sig ner på golvet och hälsade vördnadsfullt, och han log stort och hälsade tillbaka. Med sig hade han endast en annan munk, inte någon livvakt i sikte.

Linda: Har träffat en del på jobbet (vilket inte räknas i och för sig), men den gulligaste jag träffat är helt klart Neve Campbell. ❤️

Just det ja, gick på Oxford Street en dag när det var en jäkla massa folk. Fattade inte varför, men så kom Mariah Carey rullande i en bil. Gick ut, vinkade, försvann in på Selfridges. Jaha, hej hej.

Och så har jag varit på Windsor samtidigt som drottning Elizabeth, räknas det? ?

Zandy: Jag hamnade mitt i gänget som varit i USA och spelat in Änglagård-Andra sommaren när jag flög från New York 1994. Rikard Wolff satt bredvid mig på andra sidan mittgången. Jag var för ung och blyg för att våga prata med honom, men det var en rolig upplevelse, och det var lite extra kul att se filmen när den kom på bio sen. ?

Andréa: Råkade hamna vid en inspelning av project runway på times square i New York med självaste Michael Kors och Heidi Klum, och några andra kändisar som inte är lika kända i Sverige som Nina Garcia och Tim Gunn.

Magdalena: Jag satt och åt frukost bredvid Bob Geldof på Seychellerna. Lunchade några bord från Björn Skifs i Thailand. ??

Sirkka: Har hamnat mitt i inspelningen av Transformers i Chicago.

Katarina: Ungerns fotbollslandslag vid ett vattenfall på Färöarna. Vad sägs 😉

+ ska enligt mina föräldrar blivit klappad på huvudet av en Saudiarabisk prins under världsutställningen i Sevilla 1992 för att jag trängde mig in framför honom. Han stod tydligen vid ett modellbord jag tyckte var intressant. Jag var 8 år. Minns inte alls detta.

Veronica: Jag stod på Grand hotell i Stockholm när en mycket sportig ung man vinkar till mig och kommer fram och frågar om jag är hans hostess. Jag log tillbaka och sa att tyvärr inte (han såg sjukt bra ut) men jag kunde bli om han ville. Då stannade han kvar och presenterade sig samt skrev sin autograf. Det visade sig vara Andre Agassi som var här för att spela i Stockholm Open.

Har även mött Robert Plant, Jimmy Page och John Paul Jones på Grand hotel. Men då gick jag fram till dom då Led Zeppelin är och förblir mina största idoler.

Ylva: Jag o min syster var 1 m från Richard Gere på Drottninggatan. Premiär på hans film.

Marie: Jag sprang in i rapparen/skådisen Ice T på gatan i New York när han spelade in en film där 2010. Hade nästan glömt det?!

Are: Hamnade på lunch med boxaren Mohammad Ali i Jeddah 1989.
Glömmer det aldrig…

Camilla: Stötte på Anders Lundin på flygplanet till London i februari 2015. Mina barn har även flugit med samma plan som kungaparet när de flög hem från Thailand.

Daniel: Just det ja, förutom att ha träffat påven så har jag varit på ”dejt” med Carola Häggkvist i Stockholm medans hon spelade i ”Sound of Music”. Var backstage under föreställningen och lunchade med hela rollbesättningen med bl.a. Carola och Christer Sjögren. ?

Mona: Har delat minibuss med Camilla Läckberg och Martin Melin från Lindskog långtidsparkering till terminal fem på Arlanda. Vi flög dessutom med samma plan till Grekland. ?

Anna: Min man är rätt nöjd med att ha dansat med prinsessan Madeleine på en nattklubb i Verbier tidigt 2000-tal. På ett överfullt dansgolv där alla dansar med alla, visserligen. Sedan försökte han prata med henne och när hon insåg att han var svensk så gick hon…???

Olle: Vi var på en sushi-restaurang i LA när Kim Kardashian kom dit! ?

Sussie: Harald Hamrell (Pojken med guldbyxorna, numera regissör) sa prosit åt mig när jag nös i frukostmatsalen på ett hotell i Göteborg för ett par år sedan. ?

Anna: Druckit dompa på ett hotell på Lanzarote med Anders Frisk och resten av svenska fotbollsdomareliten.

Tappat nycklarna framför Kurt-Erik Holmqvist vid en hiss på ett hotell i Netanya.

Uppträtt för Andreas Johnson på ett hotell i jungeln i Thailand.
Sen några andra saker som är crazy och inte lämpar sig i skrift ?

Ragnhild: Sprang på drottning Elisabeth av England med make på statsbesök i Berlin.

Irina: Vaxholm på 80-talets mitt. Janne Loffe Karlsson, Annifrid Lyngstad, Carola, Niclas Wahlgren, Björn Borg med Jannike, Björn Skifs osv. Lagat mat, serverat och pratat med dom ???. Det var vardagsmat att svenska kändiseliten ramlade in över tröskeln på Hamnkrogen och vi som jobbade där reagerade inte ens ???

Reidar: Blivit punktmarkerad av Peter Forsberg farsa, när jag spelade fotboll i Domsjö. Han spelade i Friska Viljor

Lars: Jag såg jag Mike Tyson på en bar i Las Vegas 1989, jag gick fram för att hälsa på honom men livvakterna hindrade mig. Han nickade i alla fall! Jag mötte också Steve Lukather (gitarrist i ToTo) i dörren till en pizzeria i Los Angeles då han käkat klart och var på väg ut. Dessutom råkade jag stöta till Diana Ross med axeln i en trappa på LA international airport. Till sist så känner jag en kille som skakat hand med Jimi Hendrix när han spelade i Karlstad på sextiotalet.

Marie: Skakade händer med och hälsade Prinsessa Diana i 1986. Var extra i en film i samma år där jag fick prata lite med John Cleese.

Sarah: Min mamma träffade drottning Silvia i Toronto på 80-talet. Mamma och pappa sätt barnvakt åt Alice Coopers barn på en spelning i Toronto på tidig 90-talet. Mamma har oxå fått skäll av Tommy Lee ??

Min kusin är Sylvester Schlegel från The Ark om det nu räknas som kändis…?

Claes-Göran: När Stones för några år sedan spelade på Stadion var jag o min kompis där. Kvällen innan var vi på ett ställe på Biblioteksgatan. Helt plötsligt, när vi stod i baren kom Mick Jagger med livvakter gående förbi oss på tre decimeters avstånd. Han var mindre än jag trott

Zarah-Lou: De höll på att fixa som tusan i Kaunas när jag var där för 3 veckor sedan, just pga. påven 🙂

När jag var vid Times Square, NY 2013 och skulle passera en gata var den plötsligt avspärrad. Stod längst fram vid avspärrningen och folk pratade om att president Obama skulle passera. Mycket riktigt. 45643262 motorcyklar/poliser och 46677784 svarta ”limousiner” och stort jubel och glada turister/amerikaner senare hade han passerat. Avspärrningarna försvann på 3 röda och allt var som vanligt igen.

Så nära kommer jag nog aldrig Obama igen. Om han bara hade sträckt ut handen och high five:at mig! ?

Helena: Stod bakom en skapligt bakis Ted ”Olyckan” Åström på Ica i Linköping när han var här för att spela barnteater. Stod bredvid ”Prince” i en skivaffär i Minneapolis där vi bläddrade bland skivor i varsin back.

Joel: Mellan 97-2006 var jag väldigt aktiv i rockklubben Pipeline i Sundsvall. Träffade och festade med oräkneligt många ”kändisar” inom musiken under den perioden.

Tina: Jag sprang också på påven i helgen haha. Men missade dig.

Per: Åt på samma restaurang som magnum pi.

Katarina: Sprang på skidåkaren Johan Olsson på Arlanda när han landat efter det makalösa VM-guldet på 5-milen.

Susanne: Min man och dotter gick på 5th Avenue i NY när plötsligt en massa svarta bilar kör fram, ur hoppas Mr Trump och vinkar glatt till dem innan han försvinner in i Trump Tower. På samma resa såg vi Bruce Willis träna vid Hudson River. ?

Eva-Karin: Inte lika flashiga kändisar som en del andra här i tråden men jag har t ex dansat vals med Robert Wells på en efterfest någon gång på 80-talet när han precis slagit igenom och badat bastu med Malin Berghagen på Aqua Nova i Borlänge ?.

Anette: Gick runt ett hörn så att jag krockade med Thomas Ledin så att han tappade gitarren.

Jag har också plockat skärvor av en sönderslagen nappflaska (detta var på 80-talet) med Sharon Dyall.

Tack alla  för era roliga historier!

Till slut en tilläggs-Lassie från mig, som jag kom på när jag läste kommentarerna ovan: Jag har också sett Dalai Lama! Pluggade geografi på Stockholms universitet för 25 år sen. Vi skulle göra grupparbete och vi fick tilldelat Nynäshamn. Åkte dit för att rekognisera och på torget den dagen skulle Dalai Lama av en händelse prata. Vi var kanske 50 personer som lyssnade. Hade med kameran för att fota för uppgiften men hade inte satt i filmrullen ordentligt…

Föregående artikelBangkoks Chinatown – Guide Michelin-rekommenderad gatumat
Nästa artikelPueblos blancos – En tillflykt bortom turiststråken i Costa del Sol

2 KOMMENTARER

  1. Kul inlägg! Bidrar med lite av mina stories också, Singapores president och hans fru hälsade jag på lite oväntat och kom med på CNN samtidigt, Norges kung åkte jag nyss samma flyg som mellan OSL och Stavanger, Haakon träffade jag på flygtåget en morgon när jag bodde i Oslo, Koreas president träffade jag på en morgonpromenad i Seoul, Magnus Carlsson på ett flyg till Umeå, stylisten Jonas Hallberg satt jag bredvid i business class från Frankfurt till LA, Magnus Uggla såg jag senast på flighten från Oslo när min kollega utbrister ”där går din kompis” och ja ba ”va?!?!” tittade runt och kände inte igen någon och ha ”Magnus Uggla… hahahaha”.

  2. Kul läsning. Jag har varit på samma flyg som några kända personer, dels flög jag till London häromåret med samma flight som prinsessan Madeleine, Chris och deras barn. När jag flög till Rom för några år sedan så var Lena Endre och Richard Hobert med på flyget både dit och hem. Några månader senare skulle jag flyga till USA och när vi satt på Arlanda och väntade vid gaten så kom Lena och Richard och slog sig ner bredvid oss och skulle flyga med samma flyg som oss till New York. 🙂 Och när jag och en kollega flög till Dublin för några år sedan satt större delen av medlemmarna i Europe på raden framför oss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here