Det är alltid extra roligt att läsa andras blogginlägg från resor jag själv har varit del av. Jag släpper allt jag har i händerna och kastar mig över inlägget varje gång jag ser Jeanette, Katarina eller Sofias har publicerat något från Alaska.

Jag har här samlat ett urval av mina favoritinlägg de har publicerat och lagt på en liten egen kommentar. Tyvärr blir det lita övermäktigt att samla alla fyras alla inlägg.

Men klicka dig in och läs mina favoritinlägg nedan, enligt me, myself and I. Alla foton har jag lånat från deras bloggar men jag ser att det har lånats lite inbördes också mellan de tre.

The Herings – Jeanette Seflin

Så rolig presentation av oss alla och vårt band The Herings, alltså Sillen. Känns som det givna intro-inlägget till resan. Och jag älskar den rörliga gifen nedan.

Kommer det vara störtförälskelse eller bara en flirt? – Äntligen vilse

Katarina om vårt första möte med Alaska, bl a Walmart där vi redan första dagen börjar hamstra billiga sheetmasks, alltså ansiktsmasker, som vi hade så mycket roligt med. Senare vidare mot Kenai där vi lyssnar till radiostationen K-love. Plötsligt hör jag att alla låtar är kristna. Står K-love för (Ch)Krist-love? Älskar alla foton i inlägget också.

Vårt första möte med Alaska – Jeanette Seflin

Vi vaknar efter första natten i Alaska och träffas förta första gång, pga olika flyg och tider. Vi åker och äter frukost och vi är alla fyra sååå förväntansfulla. De tre andra, lika med chaufförerna,  går och hämtar ut hyrbilen. Jag går tillbaka och upptäcker att jag har bokat de tre första nätterna i Kenai för rätt datum men i juli i stället för juni.

Total panik i en kvart eftersom boendet inte är ledigt samma dag och de som finns är dåliga och dyra. Sen svarar AirBnB-värden att huset visst är ledigt samma kväll och hon ska göra det tillgängligt för bokning. Mitt liv leker igen. Tre minuter innan Jeanette, Katarina och Sofia svänger in med vår SUV har jag fixat tillbaka vårt boende.

Alla tips en får av locals är inte bra tips. Fairbanks – Äntligen vilse

Fairbanks downtown var en enda stor tumme ner. Alaskas näst största stad som jag inte tyckte det var värt att skriva ett ord om. Som Katarina skriver; vi hittade en bra vintagebutik och frågade den trevliga tjejen om hennes favoritlunchställe. Vi litade på henne. Det skulle vi helt enkelt inte gjort.

McCathy, Alaska, och the end of the end of the road – Fantasiresor

Vi har så otroligt roligt i McMarthy. Tillsammans med Denali nationalbank är McCarthy och Kennicott resans absoluta höjdpunkter. I McMarthy får vi parkera bilen på ena sidan floden och dra väskan på en vagn över bron. På kvällarna hänger alla på den lokala baren, aka saloonen. Första kvällen är det open mic, dvs den som önskar får komma fram och sjunga.

Nästa dag är det vår midsommarafton. Och brännbollsmatch, som vanligt på fredagar. Sen hänger vi med alla andra, både besökare och det stora antalet säsongarbetare från övriga USA, dvs Lower 48, som jobbar här på saloonen. I baren vänder jag mig om vid något tillfälle, bara för att se Sofia och Katarina shotta tequila i baren. Du kan själv räkna ut vilka två som sov som barn i baksätet dagen efter.

Övergiven koppargruva och glittrande glaciärer i Kennicott, Alaska – Fantasiresor

Om vi hade roligt i McCarthy så var dagsutflykten till den övergivna kopparstaden Kennicott, ett stenkast undan, en superhäftig upplevelse. Alltså vilken miljö och vilken känsla det var här. Jeanette, Katarina och Sofia gjorde en korthajk till glaciären The Root men jag stannade i Kennicott och hängde lite runt överallt. Älskade!

Katarina påpekade vid flera tillfällen hur citychick jag jämt såg ut mitt i Alaskas vildmark. Måste säga jag håller med när jag ser foton i detta inlägg. Håller fortfarande kvar vid att man inte måste ha neonfärgade kläder med många fickor för att överleva utanför stan.

Att lämna bandet efter turnén – Känslan av gemenskap och att komma hem – Äntligen vilse

När vi kom hem började jag skissera på ett inlägg jag tänkta kalla något i stil med Att älska mitt vardagsliv – Att komma hem från resan. Jag får inte riktigt till texten och lägger den åt sidan för att mogna några dagar. Sen publicerade Katarina detta inlägg och jag tryckte Delete på mitt planerade. Så otroligt fint skrivet om antiklimaxen med att komma hem från en fantastisk resa med bästa ressällskapet.

Att älska läsa andras inlägg från resor man själv har varit med på är kanske en variant av det Sofia här skriver om att vara en selfluencer. Ju mer jag tänker över det, ju mer tycker jag de två är besläktade.

Alla fyras alla inlägg från Alaska; Fantasiresor, Jeanette Seflin, Äntligen vilse och Ladies Abroad.

Föregående artikelBest of Bangkok – Våra bästa tips för två dagar i Thailands huvudstad
Nästa artikelVadstena klosterhotell och SPA

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here