Wow, vilken frukost! Vilken god mat, vilken fräsch buffé, vilken service, vilken snygg art decoinspirerad miljö och vilken trevlig atmosfär. Enligt Maxime och mig så har Scandic Haymarket lyckats på alla områden.

Då Scandic Haymarket öppnade i varuhuset PUB:s gamla lokaler under förra våren så var detta årets happening och snackis. Självklart fanns det med i våra planer redan då att provbo på hotellet men av olika orsaker blev det inte av förrän i maj detta året.

stockholm-sverige-scandic-haymarket

Rummet

Jag frågar snällt efter ett Instagramvänligt rum då jag bokar och får ett stort rum med fin utsikt mot Hötorget. Rummet är riktigt trevligt inrett med vackra detaljer. Både Maxime och jag trivs så bra där att middagen blir asiatisk hämtmat från Hötorgshallen, intagen sittande mot den vackra sänggaveln. Planerna om en drink i cocktailbaren Americain läggs åt sidan för TV-tittande på rummet.

I badrummet älskar vi båda att alla blandare och metalldetaljer är i lyxig mässing.

stockholm-sverige-scandic-haymarket stockholm-sverige-scandic-haymarket stockholm-sverige-scandic-haymarket stockholm-sverige-scandic-haymarket

Frukosten

Frukosten serveras i brasserie Paul´s lokaler en trappa upp. Från den sekunden vi stiger in så infinner en lyxig och avslappnad stämning sig. Här skulle jag kunna spendera hela dagen. Stilren art decointeriör att vila ögonen på och lätt jazzig loungemusik. En sekund blir jag förvirrad och tror jag är en weekend i Paris.

Maten är inbjudande presenterat, något som inte alls är en självklarhet vid frukost buffé. Runt hörnet finns avdelningen för varmt, där vi givetvis beställer var sin omelett.

Tills slut måste vi båda slita oss från vad som enligt oss båda är Stockholms mest fantastiska frukost. Det är en vardag, och jobbmöten väntar.

Boka ditt rum: Scandic Haymarkets hemsida

stockholm-sverige-scandic-haymarket stockholm-sverige-scandic-haymarket stockholm-sverige-scandic-haymarket stockholm-sverige-scandic-haymarket stockholm-sverige-scandic-haymarketstockholm-sverige-scandic-haymarket stockholm-sverige-scandic-haymarketstockholm-sverige-scandic-haymarket

Vestibulen och cocktailbaren Americain

Första gången jag gick in på Haymarket så kändes det konstigt då jag kände igen vissa rumsdetaljer från då det var PUB. Nu har detta släppt och jag tycker vestibulen är öppen och rymlig. Till höger på bottenvåningen ligger cocktailbaren Americain, som jag har besökt vid ett flertal tillfällen. Alltid lagom fullsatt, också en måndag eller tisdag, och drinkarna är goda. Behöver jag på peka att inredningen är också här är en fröjd för ögat?

Jag passar dock på att ta bilder på morgonen då Americain är stängd för att fånga detaljerna.

Läs mer om art decohotell: Hotel Astor i Miami Beach

stockholm-sverige-scandic-haymarket stockholm-sverige-scandic-haymarket stockholm-sverige-scandic-haymarket stockholm-sverige-scandic-haymarket stockholm-sverige-scandic-haymarket

För Maxime och mig var Scandic Haymarket den perfekta staycationen och jag kommer gärna tillbaka; både för rummen och frukosten. Det går självklart att äta frukost utan att bo på hotellet, priset är då 230 kronor. Mitt tips; välj en dag då du kan stanna länge och njuta av stämningen, för du kommer vilja göra detta.

Föregående artikelMittendelen av Gardasjön – Bardolinos vindistrikt, Pai och Bogliaco
Nästa artikelKazbegi eller Stepantsminda – Den lilla staden i Kaukasusbergen

4 KOMMENTARER

  1. Åhh, jag har inte ännu varit här och måste säga att det ser väldigt inbjudande ut! Och dina beskrivningar får mig att vilja boka in en weekend här genast. Verkligen ett snyggt och tjusigt hotell! Omgivningen gör ju faktiskt ganska mycket för den där hotellfrukosten också, så jag förstår att ni gillade den! 🙂

    • Om du behöver hotell i Sthlm så är absolut Scandic Haymerket att rekommendera. Jag ska faktiskt passa på att äta frukost där igen under nästa vecka; min pappa och hans fru ska bo på hotellet då. Mums, ser redan fram emot det.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here