En fredag för några veckor sen fick jag mina AW-planer omkullkastade då jag satt på tunnelbanan på väg till stället vi skulle träffas. Först hängde jag med huvudet i 30 sekunder, sen insåg jag att jag själv fick se till att något hände. Vad är då trevligare än en spontan Stockholm staycation?

Jag ett tag sneglat mot hotellet The Winery, i Solna vid Brunnsviken, och klockan 16:30, i hissen upp till min lägenhet, knep jag ett rum på deras hemsida. Ynka 862 kronor och 50 öre; frukost och tillgång till takpoolen inkluderat.

stockholm-staycation-winerystockholm-staycation-winerystockholm-staycation-winery

The Winery

The Winery kallar sig själv ett urbant vinhotell. De skriver på sin hemsida De öppna, luftiga interiörerna hämtar sin inspiration från såväl Brooklyns ombyggda fabriker som Toscanas anrika vingårdar och saluhallar som sjuder av liv.

De tillverkar sitt eget vin, importerade från deras vingård i Toscana. Det är möjligt att boka guidad tur i vineriet samt vinprovning.

Interiörstilen anges som industriell elegans, vilket jag håller med om. Alla rum har försnter från golv till tak, vilket jag älskar. Vad jag inte är lika nöjd med är att dessa fönster sällan går att öppna och jag gillar att sova med öppet fönster och utan AC.

stockholm-staycation-winery

Rummen

Jag la på ett kol där hemma och strax innan klockan 18 checkar jag in. Jag får en trevlig uppgradering till ett superiorrum; vad jag förstår så är skillnaden att superiorrummen ligger högre upp i bygganden och att morgonrock och Nespressomaskin ingår.

Rummen har antingen utsikt mot Brunnsviken (och E4:an), vilket givetvis är trevligast, eller mot bostadsområdet och Mall of Scandinavia. Jag fisk sistnämnda, på femte våningen av tillsammans sju. Rummet är snyggt och modernt inrett med trevliga detaljer, lagom rymligt och sängen är riktigt bekväm.

stockholm-staycation-winery stockholm-staycation-winery stockholm-staycation-winery stockholm-staycation-winery

Lobbyn och vineriet

Jag hänger lite på rummet och njuter, sen åker jag upp till takpoolen. Det är aningen för kallt för att vistas utomhus, så jag hämtar datorn och en bok på rummet och beger mig till trevliga lobbybaren i stället.

Lobbybaren har ganska många gäster när jag kommer ner strax efter klockan 19, men jag har inga problem att hitta det för mig perfekta bordet. Övriga gäster verkar vara, utifrån vad jag överhör dem prata om, en blandning av par och vänner som är här för att njuta av mat och dricka samt familjer som bor över och använder The Winery som ett vanligt hotell.

stockholm-staycation-winery stockholm-staycation-winery stockholm-staycation-winery stockholm-staycation-winery stockholm-staycation-winery

Jag tar ett glas av hotellets egna rosévin, som jag tyckte var mycket gott. Jag kollar nyfiket in bland vintankarna, som står bakom baren, och bartändaren frågar om jag vill gå in och kika på vineriet. Om jag vill! Kameran och jag är där inne på en sekund.

stockholm-staycation-winery stockholm-staycation-winery stockholm-staycation-winery

Vid 21-tiden tunnas det ut i lobbyn och jag går upp till mitt rum för fortsatt häng, via takterrassen som bjuder på fantastisk solnergång.

stockholm-staycation-winery

Frukosten

Som alltid vaknar jag tidigt och ankommer frukosten strax innan klockan 08:30. Jag är långt ifrån ensam om att åta frukost då men hittar ett bra bord mitt i rummet. The Winerys frukostutbud är precis som det ska vara, med gott bröd, knaperstekt bacon och olika sorters ägg. Jag äter mig precis lagom mätt.

Jag ser redan så tidigt att detta kommer bli en riktigt solig och bra dag, så jag går förbi rummet och tar på bikinin och morgonrocken.

stockholm-staycation-winery stockholm-staycation-winery stockholm-staycation-winery

Takpoolen

Takpoolen, med utsikt över Brunnsviken och belägen så högt att man kollar över E4:an, är för mig perfekt. Om vädret på fredag var kyligt och halvdant så är lördagen första riktigt varma dagen i Stockholm. Jag lägger mig i en av de cirka tio solsängarna; placerade parvis. Det fylls hela tiden på vid poolen, snart är det fullt vid alla bord och folk badar. Två städade möhippor dyker också upp.

stockholm-staycation-winery stockholm-staycation-winery

Det finns en bar på taket som serverar dricka men mat måste hämtas från den italienska restaurangen ut på gatan men i samma byggnad, eventuellt charkbricka från lobbybaren.

Strax efter klockan 15 börjar jag bli hungrig. Jag klär på mig och packar jag ihop mina pinaler som jag har checkat ut tidigare. Badrocken som jag hade fått ha kvar efter utcheckning lämnar jag i receptionen.

stockholm-staycation-winery

Och vad tyckte jag?

Jag hade ett absolut trevligt besök på The Winery, även om själv på hotell är lite tråkigt. Jag kollade nu snabbt på hemsidan och hittar ett vanligt dubbelrum för 1150 kronor.

Hotellet har ett restaurantkoncept där man väljer två, tre eller fyra rätter med tillhörande viner. Ett spännande koncept men inte riktigt gjort för solobesök, så jag hoppade detta denna gång. Men jag skulle gärna göra ett återbesök och testa maten och vinet. Hotellet har också en italiensk restaurang i byggnaden för den som vill äta lite enklare men jag valde bort också denna.

Och nej; det upplevs inte störande med motorvägen precis utanför. Nu hade inte jag rum åt det hållet men på taket var man tvungen att ställa sig bredvid räcket och kolla ner för att se vägen.

Denna artikel ingår i vår serie svenska hotell.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelTörnrosaslottet Pena Palace i Sintra
Nästa artikelBildkavalkad från Havanna – Cuba

4 KOMMENTARER

  1. Gillar the winery skarpt. Skulle också kunna tänka mig bo över där även om jag besökt både poolen och vinbaren ett par gånger.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here