Jag älskar staycations och jag älskar Hotel Rival. Så när det damp ner ett bra erbjudande i min inkorg bokade jag på studs. Mitt i mörkaste januari, på trettondedagen, checkade Maxime och jag in vid Mariatorget på Söder i Stockholm.

Som vanligt frågade jag snällt efter en uppgradering och till vår glädje var detta möjligt! Vårt rum blev ett de luxe-rum med finaste utsikten över Mariatorget.

Lounge, bar och bistro

Jag älskar Rival och är detta är ett av mina favoritställen att träffas på när på Söder. Jag checkade in innan Maxime och efter att ha installerat mig på rummet gick jag ner till baren på bottenvåningen och väntade in henne. Jag tröttnar aldrig på att sitta i denna miljö och brukar då och då också sitta här och jobba.

Läs mer: Brunch på Hotel Rival

Rummet på Rival

Vårt rum ligger på näst översta våningen; det finns inget att säga på utsikten. Det finns en bild på ABBA över sängen, vilket jag antar är standard med tanke på att hotellet ägs av bland annat av Björn och Benny.

Utöver säng finns två snygga skinnfåtöljer under fönstret. Längs hela ena väggen står en medielösning som då hotellet invigdes säkert var det hetaste som fanns men som nu är nostalgisk och rolig. Bland annat en CD/DVD-spelare och en hylla med dito stöldmärkta skivor att spela. Kul.

Efter var sin juice i baren går vi upp till rummet för häng där. Vi kollar DVD-samlingen och drar igång Tillbaka till Bromma, som var sådär. Mitt i filmen blir vi hungriga och går ut till Tony´s på Hornsgatan och hämtar pizzor som vi äter i sängen. Den med chevre och citron är bland de godaste pizzor jag har ätit i hela mitt liv, rekommeneras.

Badrummet är stort och rymligt och har en fönsterruta ut till rummet, givetvis med persienner. När filmen är slut vill jag bada medan Maxime vill kolla mer på TV. Jag fyller badkaret, som ligger precis innanför fönstret, och hittar högtalarreglaget som ger mig musik endast i badrummet. Jag hittar en CD och ligger i badkaret och njuter av himlen som jag ser genom två fönster. Underbart, älskade badrumslösningen.

Frukosten

Till frukost finns buffé att själv plocka från, inte olikt utbud som också fanns då jag åt brunch tidigare. Både kallt och varmt som äggröra, bacon, korv finns. Men det finns också a la carte att beställa, som ingår. Vi beställer in en french toast och stekt svamp och delar på båda.

En frukost som levererade allt enligt mig. Lokalerna och känslan är i sig exklusiv och denna tidiga morgon efter trettondedagen var antalet frukostgäster utöver oss själva begränsat.

Även om det var första riktiga arbetsdagen i det nya året ville jag maximera hotellupplevelsen. Efter frukost jobbade jag någon timme från rummet, innan jag gick ner i Watson´s Bars källare där vi var några som satt och jobbade. Baren öppnar först klockan 12 men det går bra att sitta där innan de öppnar också. När de öppnade tog jag en juice, känns oartigt att sitta utan att beställa något alls.

Hotell Rival år ett väldigt trevligt hotell. Jag uppskattar helhetsupplevelsen med rum, bar, lounge etc., och älskar art decoformspråket. Art deco och sammet är verkligen min grej och på Rival får jag båda.

Andra staycations i Stockholm

Ellery Beach House
Hasselbacken
Pop House
Scandic Grand Central
The Winery
At Six
Downtown Camper med The Nest SPA
Scandic Haymarket


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelSommar på Svalbard dag 1 – Longyearbyen och gourmetmiddag
Nästa artikelHur många länder har jag varit i och hur många har jag kvar?

4 KOMMENTARER

  1. Vi har också bott på Rival under ett Stockholmbesök för ett par år sedan. Gillade hotellet även om standardrummet var rätt litet och vi inte är ABBA-fans. Speciellt baren på fredagkvällen samt maten på restaurangen kom jag ihåg som mycket positivt.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here