Först ut i vår nya artikelserie Månadens staycation är hotellet At Six i Stockholm. Både Maxime och jag har önskat att testa hotellet sen det öppnade för för ungefär ett år sen. Äntligen är det dags!

Det är en snöig söndag och vi hänger på låset klockan 15, som är hotellets incheckningstidpunkt. Till vår stora glädje får vi både en uppgradering till ett de luxerum och vårt rum ligger på 14 våningen med golv till takfönster och utsikt mot Brunkebergsstorg och Downtown Camper. Utsikt och takåsar får oss båda att gå igång.

Läs mer: Staycation på Downtown Camper by Scandic

staycation-stockholm-at-six

Rummen på At Six

Vi stannar någon timme på rummet, där vi provligger i sängen, känner på det mjuka tyget på skjutdörrsgarderoberna, och spanar in utsikten från toastolen. Vi har var sitt lilla shoppingärende så vi beslutar oss gå ut en sväng. Efter en sväng till Åhléns och Moodgallerian så blir det en snabb tidig asiatisk middag. Vi vill både tillbaka och njuta av vårt fina hotellrum, dessutom älskar vi kontrasterna i att äta middag för en hundralapp och bo på femstjärningt hotell.

Tillbaka på hotellrummet byter Maxime genast om till hotellets morgonrock. Hon intar fåtöljen framför TV:n och jag lägger mig på sängen. På TV visar SVT2 naturprogram och vi är båda i vårt esse. Vi plockar fram pralinerna vi köpte på väg hem, som i och för sig kostade lika mycket som middagen.

staycation-stockholm-at-sixstaycation-stockholm-at-sixstaycation-stockholm-at-sixstaycation-stockholm-at-sixstaycation-stockholm-at-six

Rummet har en bekväm 180 centimeter dubbelsäng och en sänggavel i skinn som jag vill ta hem i väskan. Det finns bra om garderobsplats och lådor för två personer. Den ena fåtöljen framför TV:n är både snygg och bekväm men lite svårt att kolla på TV för två personer med bara en fåtölj. TV:n kan inte vinklas för att användas från sängen.

Alla de luxerum och sviterna har golv till takfönster, vårt rum har detta också i badrummet. Vilket vi verkligen uppskattar; det var en riktigt trevlig duschupplevelse. Givetvis finns en skyddsfilm från ungefär knähöjd till axlar.

staycation-stockholm-at-six staycation-stockholm-at-sixstaycation-stockholm-at-sixstaycation-stockholm-at-six

Coctailbaren

Maxime är omöjlig att få ur morgonrocken, så efter att ha kollat klart på djupvattenfiskarna på TV så går jag själv en tur ner till baren och kikar. At Six har en trevlig bar med uppmärksamma bartender och lagom många gäster, gissningsvis andra boende på hotellet. Jag hade gärna tagit en drink men ensam kändes inte detta så kul. Jag spanar in biljardspelarna ett tag, sen åker jag upp igen och äter någon pralin.

Vid 22-tiden släcker vi lamporna och sussar in vår stora mjuka säng.

staycation-stockholm-at-sixstaycation-stockholm-at-six staycation-stockholm-at-six

Frukost på At Six

Vi vaknar skönt utvilade nästa morgon. Eftersom det är arbetsdag och vi båda har möten klockan nio så har vi ställt klockan för att vara i frukostmatsalen klockan 07:30. Minst en timme förtjänar varje hotellfrukost!

Det finns inget att utsätta på utbudet; här finns absolut allt vi önskar oss. Stämningen är det heller inget fel på; både lyxig, välkomnande och uppmärksam. Vi plockar på oss vad vi önskar från buffén och njuter verkligen. När vi börjar känna oss nöjda ser vi att klockan är nästan 08:30 och det är dags att bege sig.

staycation-stockholm-at-six staycation-stockholm-at-six staycation-stockholm-at-six staycation-stockholm-at-six staycation-stockholm-at-six

Del av Peter Stordalens Nordic Choice Hotels

At Six är del av Peter Stordalend hotellimperium; tillsammans med bland annat grannhotellet Hobo och Yasuragi i Stockholm. I övriga Sverige ingår Selma SPA och Copperhill i Åre, utöver kedjorna Comfort, Clarion och Quality.

Läs mer: Staycation på Copperhill hotell i Åre

staycation-stockholm-at-six

Och vad tyckte vi om At Six

At Six är att absolut snyggt hotell; inget tvivel om detta. Interiören och frukosten erbjuder verkligen det lilla extra. Dock ett lite minus för att hotellet inte har SPA samt för att frukost kostar extra. På ett femstjärnigt hotell vill vi verkligen att frukost ingår.

Vårt standardrum, med extra frukost, för två personer kostade drygt 2000 kronor en söndag. Andra dagar har andra priser. De luxerummet som vi uppgraderades till kostar cirka 3200 kronor per natt. Vi bokade på hotellets egen hemsida.

At Six är ett trevligt hotel, inget om saken. Dock ser jag inte riktigt vad som skiljer det från andra relativt nyöppnade hotell i Stockholm, som Scandickedjans Haymarket och Downtown Camper, och som gör att det är värt fem stjärnor. Visst är det ett elegant hotell men det är det många andra som också är. Jag förväntar mig något extra från ett femstjärnigt hotell och det tycker jag tyvärr inte att jag fick. Vi har inte testat grannhotellet Hobo än, från samma ägare, som ska vara billigare och fyrstjärigt.

Är det ett av Stockholms topp hotell med lyxig känsla och bästa läget du söker, så är At Six absolut hotellet för dig. Närheten till systerhotellets Hobos utsökta takterrass är ett extra plus, särskild en solig sommardag.

Läs om våra övriga staycations här.

Föregående artikelHavannas klassiska och anrika hotell – Perfekt för mojitos och mobilsurf
Nästa artikelOm jag vann en miljard på lotto

6 KOMMENTARER

  1. Jag tyckte inte heller det hotellet var något särskilt, fint och rent och nytt. Men inget speciellt. Jag bloggade om det i somras. Du kan hitta det inlägget i länken om du vill läsa.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here