För ett tag sen fick jag under en middag, med mestadels främmande personer, frågan vilken resa jag skulle göra om jag vann en miljard på lotto. Konstigt nog så hade jag inget spontant svar att ge.

Självklart har jag mina drömresor som jag önskar att genomföra. Men detta är mestadels resor jag anser att jag på något sätt skulle kunna genomföra, med god planering pengamässigt, tidsmässigt eller bara planering av resan i sig. Tydligen trånar jag inte efter resor där varje övernattning kostar en månadslön. Och bra är väl egentligen det, om allt jag drömmer om är extremt svåruppnåeligt så skulle jag ha ett tråkigt liv.

Självklart hade jag svar att ge på frågan; jag behövde bara några sekunder att tänka. Här är mina topp fem resor jag skulle göra om jag vann en miljard på Lotto.

Vattenvilla på Maldiverna

Vem drömmer inte om att bo i en vattenvilla på Maldiverna? Smekmånad eller inte. Jag gör i alla fall det. En snabb sökning på hotels.com visar att de finns att boka för upp till 50 000 kronor per natt men är du ute efter 20 000 till 30 000 kronorsklassen så hittar du lätt detta också. Exemplet nedan är från Kuramathi Island Resort, där Sunny Maldives erbjuder ett stort utbud av vattenvillor i olika prisklasser och utföranden.

Lyxsafari i Okavangodeltat i Botswana

På vad som är värdens största inlandsdelta kan det göras safari både på land och till havs. Okavamgodeltat är generellt dyrt och här finns flera av världens mest exklusiva safarilodger. Mest exklusiva av dem alla är företaget Great Plains anläggning Duba Plains, där en villa under högsäsong kostar drygt 100 000 kronor per natt. Undrar hur många vänner jag får plats med i villan? Och vem ska få äran av att följa med mig?

Bora Bora och Franska polynesien

Kronprinsessan Victoria och Daniels smekmånad firades på ön Bora Bora, en del av ögruppen Franska polynesien som ligger i Söderhavet. Jag vill vara Vickan och Pippis pappa på en och samma gång och åka omkring på en lyxig yacht eller exklusive segelbåt bland Franska polynesiens små öar.

Kryssning till Antarktis med Hurtigruten

Nu ska jag till Alaska i juni, vilket också är en drömresa, men om priset inte spelar någon roll så skulle jag omedelbums boka en kryssning med Hurtigruten till Antarktis, Falklandsöarna och Sydgeorgien. 23 dagar och 93 457 kronor. Endast. Jag skulle även kunna få enkelhytt utan ytterligare kostnad! Nästa tur går 6 december 2018 och jag skulle gärna vara ombord då.

The Chedi i Oman

I fjol besökte jag hotellet The Chedi i Andermatt; det absolut lyxigaste hotellet jag har bott på. The Chedi är en kedja lyxhotell och finns bland annat också i Muscat i Oman; ett land jag länge har önskat att besöka. Om min plånbok var tjock som… ja, vad då men ni fattar vad jag menar, så skulle jag checka in några dagar på The Chedi i Muscat. Sen skulle jag hyra mig en Rolls Royce med chaufför som skulle köra mig runt i landet; till traditionella byar och oaser. Ett hotellrum kostar 12 000 kronor per natt.

Samtliga foton är hämtade från researrangörens eller hotellets hemsida
eller är publicerade olicensierade foton. Omslagsbilden är från vår resa till Seychellerna.

Föregående artikelHotell At Six i Stockholm – Mars månads staycation
Nästa artikelColonia de Sacramento i Uruguay – En dagsutflykt från Buenos Aires

2 KOMMENTARER

  1. Jag är nog rätt lik dig när det gäller drömresor. Generellt så drömmer jag inte om saker som inte är möjliga att uppnå utan om det som jag med just list, planering och cash kan få till. Hursom, Antarktis står högt på listan samt safarin, att sova i djungeln och vakna vid ett vattenhål vore minst sagt nice

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here