Under förra veckan blev Maxime och jag inbjudna till att bo en natt på nyrenoverade hotellet Scandic Downtown Camper i Stockholm. Det självklara svaret var ja; vem gillar inte krispiga lakan och hotellfrukost?

Nyast och hippast i Stockholm; Brunkebergstorg

Downtown Camper by Scandic ligger på Brunkebergstorg i Stockholm. Nya och heta hotellområdet och bara ett stenkast från Sergels torg. Downtown Camper öppnade tidigare i höstas, men grannhotellen Hobo och At Six, med Peter Stordalen som ägare, öppnade tidigare i år. Takbaren Tak, som ligger ovanpå Hobo, har varit alla stockholmares favorithak hela sommaren.

sverige-stockholm-scandic-downtown-camper

Downtown Camper är ett tidigare Scandichotell som har varit stängt i två år för renovering och öppnade i helt ny skrud. Vilket vi själv kan intyga; vår pappa/morfar med fru bodde på den tidigare varianten av hotellet för några år sen och det såg ut som en Finlandsfärja på land.

Sviterna och SPA:et på översta våningen är fortfarande under renovering och öppnar vid årsskiftet.

Boka ditt rum: Downtown Camer by Scandics hemsida

sverige-stockholm-scandic-downtown-camper

Rummet på Downtown Camper by Scandic

Vi får ett spacious-rum med badkar och det är absolut rymligt. sängen och kuddarna är komfortabla. Mest gillar vi dagbädden framför fönstret. Här ligger vi båda halva kvällen och surfar, läser och kollar film. Dessa finns i samtliga rum.

Läs mer: Vi provbor på Scandic Haymarket i Stockholm

sverige-stockholm-scandic-downtown-camper sverige-stockholm-scandic-downtown-camper sverige-stockholm-scandic-downtown-camper sverige-stockholm-scandic-downtown-camper

De gemensamma ytorna

Det senaste inom hotelltrender är att hotellen inte bara ska attrahera gästerna som bor där, utan också locka boende i staden till att använda de gemensamma lokalerna som sitt vardagsrum. Vi ska välja ett hotell för att jobba från, fika på eller för en AW med kollegorna. Vilket också är vad Downtown Camper by Scandic eftersträvar. Det finns flera grupper att sitta vid i receptionen och det finns en stor restaurang med en bardel.

Läs mer: Vi provbor på Clarion Hotel Arlanda Airport

sverige-stockholm-scandic-downtown-camper sverige-stockholm-scandic-downtown-camper sverige-stockholm-scandic-downtown-camper sverige-stockholm-scandic-downtown-camper sverige-stockholm-scandic-downtown-camper

Frukosten på Downtown Camper by Scandic

Frukosten är halva nöjet med att bo på hotell, håller ni inte med? Maxime och jag går ner redan klockan 07:15 för att ha tid att njuta innan det är dags att ta sig till jobb. Vi plockar på oss lite av varje och imponeras speciellt av utbudet av ost och marmelader. Vi blir sittande länge och hinner precis till respektive jobb för våra möten klockan nio.

sverige-stockholm-scandic-downtown-camper sverige-stockholm-scandic-downtown-camper sverige-stockholm-scandic-downtown-camper sverige-stockholm-scandic-downtown-camper sverige-stockholm-scandic-downtown-camper sverige-stockholm-scandic-downtown-camper sverige-stockholm-scandic-downtown-camper sverige-stockholm-scandic-downtown-camper sverige-stockholm-scandic-downtown-camper

Tack till Downtown Camper by Scandic för möjligheten att provbo på hotellet.
Text, foton och synpunkter är som alltid våra egna. 

Föregående artikelJerevan – Våra bästa tips för Armeniens huvudstad
Nästa artikelBildkavalkad från Ystad – Österlens pärla

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here