Hotellet Copperhill ligger mycket fint längst upp på vägen som också heter Copperhill. Om hotellet har tagit sitt namn efter vägen eller om vägen har fått namn efter hotellet låter jag vara osagt. Men det som är säkert är att namnet Copperhill härstammar från att koppar bröts här för många år sen.

Copperhill Mountain Lodge invigdes år 2008 och materialen är mycket trä och skandinavisk enkelhet. Varje våning har loftgång till rummen och öppet ner till bottenvåningen. Intrycket är luftigt och lite svävande. Arkitekt är svenskättade Peter Bohlin; mest känd för att ha ritat Bill Gates privata hem och flera av Apples flagship stores i olika städer.

Copperhill - Åre - Sverige

Solid träkänsla och utsikt

Jag bor i ett hörn-dubbelrum där ytterväggarna är helt och hållet ersatt av glas. Utsikten över Åre och Åreälven är fantastisk. När jag checkar in är dimman så tät att jag inte ser träden trettio meter bort. Efter lunchen, en hamburgare i hotellets restaurang, så är dimman borta och jag blir stående på balkongen och njuta.

Copperhill - Åre - Sverige Copperhill - Åre - Sverige Copperhill - Åre - Sverige Copperhill - Åre - Sverige Copperhill - Åre - Sverige Copperhill - Åre - Sverige Copperhill - Åre - Sverige

Level SPA & Health Club

När jag har rivit mig loss från utsikten är det dags att bege sig till SPA-avdelningen. Level SPA har den extra lyxiga SPA-känslan som jag gillar. Den större poolen för simning har underbara pool-till-takfönster. Skogen ligger precis utanför och speglar sig i vattenytan. Mitt emot finns bänkar och schäslonger; jag väljer en schäslong och ligger och njuter innan det är dags för min Stellar Stone Sensation massage.

Jag får vänta lite innan behandlingen börjar och observerar att ett av rummen är byggd med inspiration från en kåta. Till min stora glädje så är det hit jag visas in. Behandlingen är en lyxig och underbar 75 minuters upplevelse. Det masseras effektivt med hjälp av de varma stenarna och jag njuter varje sekund. När den är avslutad så fortsätter jag in i behandlingsrummens relaxavdelning där jag landar och dricker te innan jag förflyttar mig ut till badanläggningen igen.

Copperhill - Åre - Sverige Copperhill - Åre - Sverige Copperhill - Åre - Sverige Copperhill - Åre - Sverige Copperhill - Åre - Sverige Copperhill - Åre - Sverige

Middag och solnergång

Jag har middagsbord bokat till kl 19 men stannar alldeles för länga i SPA:et och får boka om till klockan 21. Uppe på rummet möts jag av en underbar solnergång och jag känner mig mer än nöjd med livet. Väl på plats i restaurangen så beställer jag in en kummel med citronsås och chokladbakelse med salta nötter och pistage till efterrätt. Båda smakar förträffligt. Nu har solen gått ner och jag har sällskap av en rosa och lila himmel. Bättre sällskap kan man inte ha.

Copperhill - Åre - SverigeCopperhill - Åre - Sverige Copperhill - Åre - Sverige Copperhill - Åre - Sverige Copperhill - Åre - Sverige Copperhill - Åre - Sverige Copperhill - Åre - Sverige

Morgonen efter är jag första person i frukostmatsalen och äter en mastardon-lunch. Sen blir det en liten sväng i SPA-anläggningen igen innan min kollega kommer och hämtar mig. Det är dags att möte upp övriga kollegor och nu är det vandring i de jämtländska fjällen som står på programmet.

Tack till Copperhill Mountain Lodge Åre för möjligheten att testa boende och behandling. Text, bilder och synpunkter är mina egna.

Föregående artikelAkvariet Ozeaneum i Stralsund
Nästa artikelMostar – Bron Stari Most och utflykt till klostret Blagaj Tekija

12 KOMMENTARER

  1. Tack Lena ! Efter det här fantastiska reportaget inser jag att jag måste bara åka dit. Problemet kommer att bli att jag nog inte får tid till skidåkning eller annan uteaktivitet för jag kommer vilja att var inomhus och njuta hela tiden.

  2. Copperhill är världsklass och ett av de absolut bästa ställena jag bott på (två gånger hittills) när det kommer till hotell. Alla kategorier. Alla platser. Gemytligt, underbar miljö, naturnära och nästan så att naturen tagit sig plats inne på hotellet också och så klart rummen. Allt är hur bra som helst – rakt igenom.

    …och så dissade jag självaste Petter Stordalen vid ett av mina besök där. Men det är en annan historia. 😉

    • Vaaa, dissa en landsman till mig? Värsta jag har hört.

      Du har rätt i allt; särskilt detta med att det nästan är så att naturen har tagit sig in i hotellet. Älskade stället jag också.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here