Hotellet Ellery Beach House öppnade i somras på ön Lidingö i Stockholm. Vida omtalat och omskrivet redan innan det öppnade. Maxime och jag bokade långt innan hotellet öppnade, till ett bra early bird-pris som damp ner i inkorgen under våren. Bådas förväntningar var skyhöga.

Hotellet

Ellery ligger delvis i en äldre renoverad hotellbyggnad och delvis en nybyggd del. I den äldre delen, där också reception, SPA och restaurangerna ligger, finns standardrummen. Eller petit mini double-rummen, som de själv kallas dem eftersom de är endast 14 kvm. I den nya flygeln ligger de luxe-rummen och det är ett sådant vi har bokat.

På huvudvåningens bottenvåning ligger Bally Bar med eldstad, stora soffor, flipperspel och utsikt till padelbanorna. Samt restaurangen Palmers. I Palmers serveras både middag och frukost, samt helgbrunch. Ner trappan finns Coco Beach Club, med både relaxavdelning och restaurang.

sverige stockholm staycation ellery
sverige stockholm staycation ellery
sverige stockholm staycation ellery
sverige stockholm staycation ellery

Omgivningarna

Ellery Beach Club ligger vid Elfviks udde, längst ut på östra Lidingö. Omgivningarna är verkligen lantliga, med skog och Elfviks gård som närmaste granne. Det är också träd runt knuten för hotellet och alla rum har havs- eller fin skogsutsikt. Både restaurang Palmers och Coco Beach Club, sistnämnda i suterrängvåningen, har havsutsikt.

sverige stockholm staycation ellery

Rummen

Vårt de luxe-rum i den separata flygeln är stort och har panoramafönster mot skogen. Inredningen går i mellanbrunt trä med jordfärger och ljusa pasteller. Vi älskar båda detaljen med en solhatt i hyllan och såg någon som hade på den i Coco Beach Club. Stämningshöjare.👒👙🥂 Designen och detaljerna inger samma känsla som på systerhotellen The Steam och Fyri Resort och det är ju detta som gör att vi har bokat innan bygget ens var klart.

Läs mer: Återbesök på The Steam Hotel i Västerås
Läs mer: Fyri Resort i de norska fjällen

sverige stockholm staycation ellery
sverige stockholm staycation ellery
sverige stockholm staycation ellery
sverige stockholm staycation ellery

Coco Beach Club

Vi byter om till badkläder och tar på badrocken, efter att vi har inspekterat rummet. Det är första helgen i oktober men solen skiner och vädret är strålande. Vi vill till Coco Beach Club. Vi ser oss runt inomhus i SPA-delen, sedan tar vi en loungebädd vid utomhuspoolen. Med badrocken på och någon extra handduk över benen går det mycket bra att ligga utomhus. Poolen är skönt uppvärmd och det blir flera dopp. Väldigt fin utsikt över vattnet och Nacka.

Inomhus finns det också en pool med bäddar samt separat relaxavdelning med brasa och sköna bäddar. Efter ett tag flyttar vi oss till brasan och beställer var sitt glas bubbel. Bara att trycka på knappen bredvid bädden, så kommer servitrisen och tar upp beställningen. Snyggt!

sverige stockholm staycation ellery
sverige stockholm staycation ellery
sverige stockholm staycation ellery
sverige stockholm staycation ellery

Nu börjar vi bli småhungriga och eftersom vi har sen middag beslutar vi oss att gå ut i restaurangdelen och beställa lite snacks. Det blir sötpommes med aioli att dela på. Gott.

Efter SPA blir det lite häng på rummet. Jag tycker det är ett generellt problem med bara en natt på SPA-hotell att det inte blir tid för häng på rummet. Jag gillar ju hotellrum.

sverige stockholm staycation ellery
sverige stockholm staycation ellery
sverige stockholm staycation ellery

Middagen i restaurang Palmers

Vi har bord i restaurang Palmers klockan 20.30. Vi tilldelas ett bra runt bord med delvis sjöutsikt men det är i alla fall mörkt utomhus. Maxime tar bläckfisk till förrätt och jag tar burrata och tomater. Till huvudrätt tar båda havsborre och efterrätten är en liten tarte med glass.

Jag tyckte att maten var OK men ingen wow-upplevelse, tyvärr. Jag har varit på flera av Ellerys systerhotell där trerätters har ingått och av de hotell jag har bodd på tycker jag Ellerys middag har varit den svagaste.

sverige stockholm staycation ellery
sverige stockholm staycation ellery
sverige stockholm staycation ellery

Dock vill jag ge ett stort plus för servicen, vår servitör var fantastisk. Både uppmärksam och svarade med stort tålamod på alla mina frågor kring hur maten serverades.

Efter middagen gick vi till Bally Bar och spelade flipperspel. Länge. Vi hade jättekul; jag hade ingen aning om att flipperspel är så kul. Har nog inte egentligen testat ordentligt innan.

Läs mer: Systerhotell i Göteborg – Pigalle och Bellora

sverige stockholm staycation ellery
sverige stockholm staycation ellery
sverige stockholm staycation ellery

Frukosten på Ellery Beach Club

Vi har bokat plats på dagens senaste frukostsittning. Det är nästan fullt när vi kommer till restaurangen och vi får köa för att placeras. Fast vi ser det är några lediga bord vill servitrisen placera oss bredvid varandra i en soffa med ett pyttelitet bord i Bally Bar, mitt emot biljardbordet där någon spelar. Detta känns inte kul. Vi frågar om det inte går att hitta ett riktigt bord i restaurangen. Servitrisen tågar utan ett ord iväg 20 meter före oss och hittar ett bord precis vid trappan ner till Coco Bach Club, där andra gäster iförda morgonrockar springer upp och ner precis bredvid bordet. Enligt henne finns det inget annat bord för två personer i restaurangdelen. 

Jag går omedelbart för att spana in frukostutbudet och ser att servitrisen placerar två personer vid ett fönsterbord; 30 sekunder efter att hon sa åt oss att det inte fanns några andra ledigt bord. Jag blir så rosenrasande att jag håller på att explodera och det tar någon kvart innan jag har lugnat ner mig och kan njuta av frokosten. Min väninna Heléne, som bor på Lidingö, hade varit förbi Ellery samma helg för att ta en drink och hade också dåligt bemött, dock i receptionen. Inte bra.

När de andra gästerna börjar lämna frukosten frågar vi om vi kan byta bord och det kan vi. Frukosten i sig var riktigt god; bra utbud, det lilla extra, fräsch uppläggning och väldigt goda smaker. Jag låter bilden tala.

sverige stockholm staycation ellery
sverige stockholm staycation ellery

Coco Beach Club igen och lunch

Efter frukosten går vi upp till rummet och hämtar våra grejer. Sedan går vi tillbaka till SPA-avdelningen. Inte alls många andra gäster denna måndag och väldig lugnt. Maxime åker strax innan lunch men jag stannar kvar. Efter ett tag förflyttar jag mig ut till restaurangdelen. Min plan, utmärkt om jag själv får säga, är att jobba under eftermiddagen från Ellery. När jag börjar bli hungrig tar jag in en fantastisk laxsallad med svart vitlök och extra mycket koriander.

Vid 17-tiden slår jag ihop datorn och beger mig mot bussen in till stan.

sverige stockholm staycation ellery

Våra bästa tips för Ellery Beach House

Lite lustigt detta med medioker mat men fantastisk service vid middagen och imponerande mat men dålig service vid frukosten. Kanske vi bara hade otur men det hade varit bra om detta gick att kombinera till bra upplevelser för båda mat och service vid båda tillfällen.

Vi bokade paketet Golden Ticket, som ger SPA-inträde hela vistelsen och sen middagssittning. Viktigt, enligt oss, både med SPA-möjlighet på avresedagen samt att ha sen middag efter SPA. För den som vill komma lite billigare undan finns det paket med tidig middag och kvälls-SPA efter denna.

Med bil tar resan ca 20 minuter från centrala Stockholm. SL-buss 204 går från Ropsten till Elfviks udde, därifrån är det sju-åtta minuter att gå. Tunnelbana till Ropsten och buss tar tillsammans ca 35 minuter.

Elfviks gård ligger vid busshållplatsen, här finns både djur och en gårdsbistro. Väldigt trevligt; vi åkte ut tidigare ankomstdagen och åt lunch utomhus i solen.

Ellery har ytterligare två utomhuspooler; en vid de luxe-flygeln som var stängt då vi var där och en mindre utanför en separat bastu. Det finns också en liten strand med ännu en bastu där, dock under renovering då vi var där.

Ellery har flera padelbanor, också för externa besökare, för den som är hooked på denna sport.

Ellery är en perfekta hideaway från storstaden. Nära centrala Stockholm och perfekt lantlig känsla mitt i skogen. Omgivningarna är väldigt lugna och avslappande.

Ja, Maxime och jag gillade Ellery så mycket att vi nästan omedelbart bokade in en ny natt. Planen var att åka på ”nyårsresa” denna helg men vi valde att senarelägga några veckor pga nya coronarestriktioner. Interiören, Coco Beach Club, frukosten, flipperspelen och helheten väger alla gånger upp det negativa.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikel2021 Here I come! – Hit vill jag resa när jag är vaccinerad och gränserna har öppnats
Nästa artikelTvå favorit frukostställen – Mahalo och Pom & Flora

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here