Jag har alltid gillat att äta frukost ute. Så när fler och fler frukostställen har dykt upp upp senare åren, och smoothie bowls och smarrig granola började visa upp sig på menyn, blev ingen gladare än jag. När först Pom & Flora öppnade på min gata, och senare Mahalo, applåderade jag hemma i soffan.

I höst sen skrev jag en artikel om hur jag lever mitt vardagsliv under coronapandemins framfart. Jag delar där med mig av ett av mina trick för att inte känna mig isolerad och deprimerad på hemmakontoret, nämligen att variera med att jobba från caféer. Det jag inte skrev ut då är att jag då nästan alltid väljer Mahalo, Pom & Flora eller nyöppnade Two Fat Ladies. Alla tre belägna ett kortare eller längre stenkast från min lägenhet.

Läs mer: Mina rutiner coronaåret 2020

Mahalo

Jag äter nästan alltid det samma på Mahalo. En smoothie bowl är det givna valet. Jag brukar äta 50/50 acai- och pitayabas med locotopping. Loco i detta tillfälle betyder granola, stora kokosflingor, hallon, blåbär och jordnötssmör.

Just det; på sista tiden har jag börjat beställa extra jordnötssmör också. Deras jordnötssmör är världens godaste och jag kan inte få nog. Jag är smått beroende av denna bowl och äter den alltid en gång per vecka och gärna två. Ibland kan jag börja tänka på den på kvällen och måste gå till Mahalo för frukost dagen efter.

Mahalo har datorförbud mellan 11 och 14, så när det börjar fyllas upp med lunchgäster går jag vidare.

Favoriten på Mahalo med 50/50 bas av acai och pitaya med loco-topping
Testade vi ett tillfälle yogi-toppingen. Gott, men det blev med den ena gången. La givetvis till extra jordnötssmör, som inte ingår alls här.

Pom & Flora

Pom & Flora brukar jag variera lite vad jag beställer. Tidigare åt jag alltid acai bowl med banan, kanelrostat bovete och kakaonibs men efter att jag upptäckte Mahalos bowl har denna tyvärr hamnat lite i skymundan.  

Numera äter jag antingen 50/50 yoghurt och chiapudding med hallonkompott, nötter och tahini-lönnsirapcreme eller avokadomackan med fetakräm och nötter. Båda är goda och tahini-lönnsirapcremen är som godis. Kommer på nu när jag skriver detta att jag kanske ska börja beställa extra av den också. Är jag extra hungrig lägger jag till bananbröd med vispad mascarpone, mörk choklad och havssalt men här försöker jag begränsa mig.

Såhär tomt brukar det vara på Pom & Flora en vardag strax efter klockan 8 på morgonen
Yoghurten och chiapuddingen. Här har jag köpt ett glas lemonad med stjärnanis i till.
Vid ett tillfälle kände jag mig extra hungrig och beställde både acai bowl och avocadomacka. Det gör jag inte om.

Den observanta ser att jag också skrev Two Fat Ladies längre upp. Detta ganska nya och underbara ställe ligger i mitt grannhus. Stället är mest berömt för helgbruncherna med kö ut på gatan men det serveras också frukost. Jag återkommer till detta ställe, då det förtjänar ett eget inlägg där brunchen också är med.

Two Fat Ladies bitar av ”spiced red wine poached pear” i bowlen är av en annan värld. Fantastisk.

Hur brukar du göra; är frukost på stan något du brukar äta? Och har du i så fall kastat dig på trenden med smoothie bowls med massa mumsigt på?


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelEllery Beach House på Lidingö – Stockholm
Nästa artikelSommar på Svalbard dag 1 – Longyearbyen och gourmetmiddag

2 KOMMENTARER

  1. Mina favvoställen också. Vi måste bo nästan grannar. Jag har också fem minuter bort till dessa pärlor som jag besöker så ofta jag kan när jag är hemma.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here