Rival har länge varit en av mina favoritbarer i Stockholm. Jag har lika länge önskat testat brunchen men det har av olika anledningar inte blivit av. Men äntligen fick jag till det och jag kan säga att jag blev inte besviken.

Lokalen

Hotell Rival ligger i en fantastisk art decobyggnad vid Mariatorget. Interiören är varsamt renoverad i ursprunglig stil och lokalen är i fyra halvvåningar. På gatuplan och i källarvåningen ligger Watson´s bar, på mellanvåningen ligger cocktailbaren och på översta våningen ligger bistron med tillhörande bar.

Jag älskar Rival för den underbara miljön och de goda drinkarna. Och nu var det äntligen dags att testa brunchen.  

Maten på Rival

På Rival serveras brunchen som buffé. Utbudet är lagom stort, så att allt man önskar finns där men det inte känns frosseriaktigt och äckligt. Buffén är uppdelad i tre stationer; varmt, kallt och dessert.

  • Exempel på varm mat; äggröra, bacon, revbensspjäll, kycklingvingar, lasagne, grillade grönsaker och amerikanska pannkakor.
  • Exempel på kall mat; tomat- och fetaostsallad, grillade morötter, quinoasallad med grönsaker, potatissallad, gör din egen caesarsallad med skivad kyckling, räkor, flera sorts lax med såser, italienska skinkor och salami, rostbiff, pickels och oliver. Det finns flera sorters bröd men jag fokuserade på surdegsbrödet och croissanterna. Minns tyvärr inte de andra.
  • Dessert; portionsstorlekar panne cotta med hallon, kladdkaka med bär, chokladboll, frukt, äppelpaj med vaniljsås, passionsfrukt-cheesecake, morotskaka, hallonmuffins, ost och kex. Samt smågodisskål. Mums.

Jag börjar med en tallrik kallt för att sen ta en tallrik varmt och avsluta med dessert. Maten håller hög kvalitet, allt jag äter har mycket smaker och känns välgjort. Mina favoriter blir croissanten, surdegsbrödet, kycklingvingarna, varmrökta laxen med aioli, gravade laxen med hovmästarsåsen och passionsfrukts-cheesecaken. Croissanten är godaste jag har smakat; godare än alla i Frankrike, och cheesecaken är perfekt.

Jag dricker inte kaffe själv, men sällskapet hälsar att det var OK.

Pris och service

Brunchen på Rival kostar 325 kronor, halva priset för barn. Dricka kommer vid sidan av. Dyrt; ja. Men absolut prisvärt när man väger in kvaliteten på maten. Jag går gärna hit igen.

Läs mer: Brunch på Hotell Kung Karls bakficka

På Rival är servitörerna klassiskt skolade. Korrekta, artiga och missar inget. Tallriken är alltid borta från bordet när jag kommer tillbaka efter ny runda och vill jag någon behöver jag bara sträcka på ryggen så är någon på plats. Jag känner mig väl omhändertagen.

Sittningar och bokning

Lördagar är det två sittningar; klockan 13:00 och 13:30. Söndagar är det sittningar klockan 13:00 och 15:30. Bokning är ett must för att få plats i bistron. När jag kollar nu är det fullbokat två veckor fram.

Men det är också möjligt att få drop-inbord i Watson´s bar eller Coctailbaren, dvs sitta vid barbord på någon av de andra våningarna. Nackdelen är då att du får gå upp i bistron och hämta mat men det är säkert bra både för apatiten och hjärtat att gå i lite trappor när det intas buffé. I baren brukar det inte vara problem att få bord enligt hovmästaren.

Vi hade ingen bokning och var beredda att sitta vid barbord, men lyckades få ett avbokat bord i bistron genom att vara på plats några minuter innan brunchen började.

Klockan 15:00 töms bistron för att förbereda för á la carte som börjar klockan 16:00. Vi vill inte lämna Rival och vår servitör tipsar om att ta med kaffe och efterrätt ner till någon av barerna och detta är precis vad vi gör. Vi har redan ätit oss mer än mätta men jag tar med ännu en bit cheesecake och några skivor ananas. Och efter en dryg halvtimmes babbel har jag visst plats för detta också.

Besöksdatum: januari 2020

Pris: 325 kronor

Betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐

Område: Söder, tunnelbana Mariatorget


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelZambia – Safari till fots och staden Livingstone
Nästa artikelSetenil och Ronda – Utflykt från Malaga till västra Andalusien

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here