IMitten av oktober öppnade Jacqueline´s i Stockholm. En diner med influenser från Brooklyn och Tel Aviv, enligt deras hemsida. Öppen från lunch till sent och har varit en snackis sen den öppnade.

Jag försöker boka brunch för två personer helgen efter att de har öppnat, men två dagar innan finns inga platser kvar. Då bokar jag i stället brunch helgen efter, så har vi något att se fram emot.

Bokningen är för klockan 14 och lokalen är nästan full när vi kommer dit. Hovmästaren har inte fått meddelandet om att vi har ändrat från fyra till två personer och tur är det, för vi får ett stort och trevligt runt bord med soffa vid fönstret. Tvåpersonsborden ligger som pärlor på tråd i andra ändan lokalen och är inte lika trevliga som vårt perfekta bord.

Brunchmenyn

Brunchmenyn består av flera sektioner; bowls, flyers, salads, eggs, bread, pinsa och sweets. Pinsa är pizzaktig, fast utan tomatsås, och i flera instagramflöden har vi sett den som heter carbonara. Denna är given på vårt brunchbord.

Viveca väljer pocherat ägg med mexikansk touch, inklusive pulled pork. Flyers är bagels serverade på fat i våningar i en ställning, där fyllningen och bageln kommer var för sig och man själv monterar. Vi väljer varianten med hot tuna och får in tonfiskröra, en bagel att dela och en liten bytta cream cheese.

Vi har en plan om att beställa in en french toast med frukt och glass att dela på som efterrätt, men det utgår pga att vi redan är mätta.

Pinsan har väldigt god pancetta och mycket parmesan. Smakerna är goda men den blir lite torr och brödet är svårt att skära i så vi får äta med händerna. Den kommer i bitar och passar utmärkt att dela.

Av någon anledning kommer Vivecas poacherade ägg in som stekt ägg. Rätten är enligt henne god men kunde varit mer spicy och smakrik.

Vår tonfiskflyer är imponerande för ögonen, precis lagom kryddstark och fräscht med tomaterna till.

Stämningen och servicen på Jacqueline´s

Stämningen, lokalen och servicen på Jacqueline´s får topp betyg av mig. Väldigt trevligt och jag märker inspirationen från Brooklyns diners. Möjligtvis lite trist att det är en byggarbetsplats utanför fönstren men den lär ju försvinna. Läget är i korsningen Malmskillnadsgatan och Mäster Samuelsgatan i centrala Stockholm, ett område som har varit under ombyggnad ett tag och där mycket nytt kommer hända.

Av det vi testade från menyn var flyers absolut höjdpunkten. Vid nästa tillfälle ska jag igen satsa på denna och också ta in caprese special, som jag såg på många andras bord. För en liten slant kan man också få en extra bagel, vilket jag tänker kan vara bra både för att det är ganska mycket fyllning samt att det vore roligt att äta klassikern bagel med cream cheese. Med bara flyets får jag förhoppningsvis också plats för french toast till efterrätt.  

Notan kom på 530 kronor för oss båda, då ingick en apelsinjuice och en kaffe. Absolut OK prisnivå.

När vi går strax innan klockan 16 är lokalen full. Grannbordet är redan inne på sin andra omgång mimosas och stämningen är hög. Mao känns inte en bubbelbrunch främmande alls på Jacqueline´s.

På kvällsmenyn har bowls, eggs och bread ersatts med sju varmrätter.

Läs mer: Brunch på Trattorian
Läs mer: Brunch på Hotell Kung Karls bakficka
Läs mer: Brunch på Hotell Rival
Läs mer: Brunch på East
Läs mer: Lunch på förortsrestauranger


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelHasselbacken hotell på Djurgården – Stockholm staycation
Nästa artikelNär flygbolaget har skadat eller haft sönder bagaget

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here