Asiatisk mat er verklingen min kopp te. Jag äter varje år Easts julbord men har aldrig testat deras vanliga brunch. Så jag tänkte det var dags att göra något åt detta, så i helgen som var släpade jag med mig Viveca till East för att testa deras brunch.

East är en klassiker i Stockholm krogvärld, sen 1991 i samma lokal vid Stureplan. Menyn har alltid varit asiatisk, med en annorlunda och moderns schvung.

Lokalen

Vi har bokning till klockan 14, mao klassisk brunchtidpunkt. Konstigt nog är det bara lite drygt halvfullt i lokalen. På East är känslan oftast fullt i matsalen men det brukar ändå vara möjligt att få ett bord för spontanbesök. Jag gillar detta, som tyvärr inte finns många ställen.

Maten

Det serveras både brunchbuffé och á la carte, vilket är bra kombination då kanske inte alla i sällskapet är lika hungriga. Eller att man kanske inte vill äta en hel buffé.

Vid julbordet är maten uppdelad på tre stationer; sushi, varmrätter och sallader samt dessert. Vid brunch är utbudet lite mindre och det finns en matstation och ett dessertbord.

Bland de kalla rätterna finns sushi och flera sorters sallader och bland varmrätterna finns dumplings, vårrullar och nudlar. Klassikern kyckling med lemon curd är på plats och jag vet inte hur många gånger jag har ätit på East bara för att få denna rätt. I övrigt finns andra klassiker som de koreanska pannkakorna och laxbullarna varvade med wokade musslor i enorma snäckor.

Många älskar Easts sushi men jag tycker nästan deras kalla sallader är de godaste. De känns både fräscha och väldigt smakfulla.

Efterrättsbordet består av pannacotta, mousse och fruktsallad i miniskålar. Plus för detta; känns extra roligt med miniportioner. Det finns en grönt te-tiramisu, som är väldigt snygg men tyvärr en roligare idé än vad den smakar. Det finns också smågodis samt tre sorters glass. Ett riktigt bra avslut.  

Pris och service

Brunchen på East kostar 395 kronor. Barn 0 till 3 år äter gratis och 4 till 12 år för 125 kronor. Dricka kommer vid sidan av. All mat är god; det är den alltid på East, men det är lite pricy med nästan 400 kr. Det finns en gräns för hur mycket man kan äta och när en varmrätt i vanliga fall kostar ca 200 kr så äter jag inte motsvarande två.

Servicen är helt OK, varken mer eller mindre. Vi får bitvis vänta på att få beställa dricka och det är inte alltid dukat av när vi kommer tillbaka med ny tallrik. Men när de först tar beställningarna är de trevliga och är snabba med leverans.

Sittningar och bokning

Eftersom det inte var fullt i lokalen var det oftast ingen kö alls när vi skulle hämta mat. Vilket är ett stort plus.

Brunch serveras endast lördagar och det går att boka bord från klockan 12 till 15, maten står framme till klockan 17. När jag kollar för kommande lördag finns alla tider att boka.

Helhetsintryck från brunchen på East

Jag har aldrig ätit på East utan att de har levererat, så också denna gång. Utbudet av maträtter kunde dock med fördel varit större, givet det saftiga priset. Efterrättsutbudet var dock stort. När jag viktar pris, utbud och smak mot varandra kan jag tyvärr inte ge ett högre betyg.   

Besöksdatum: februari 2020

Pris: 395 kronor

Betyg: ⭐⭐⭐

Område: Stureplan, tunnelbana Östermalmstorg

Läs mer: Brunch på Hotell Kung Karls bakficka
Läs mer: Brunch på Hotell Rival


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelSingapore – Ny asiatisk storstad i mitt ?
Nästa artikelNerja – Svenskarnas Costa del Sol-favorit

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here