Innan nya coronarestriktioner kom var en av de roliga grejer jag gjorde att bruncha ute! Sthlm Brunch Club öppnade för fem år sen och jag har både hört mycket gott om stället och sett fantastiska bilder på maten. Men stället är också känt för extremt lång kö på helgerna, så vi har valt bort för ställen där vi har kunnat boka bord.

Men äntligen! En lördag i slutet av oktober, och mitt i halloweenfirandet, var det dags. Sällskapet var min väninna Viveca.

Instashakes

Yes, det är bara att erkänna på en gång. Jag är på Sthlm Brunch Club för deras instashakes. 60% för att dricka den och 40% för att fota den. Och den lever verkligen upp till sitt namn, dvs Instagram-vänlig.

Choklad är min kopp te, så här finns inget att tveka kring. Jag tar en cookie monster och Viveca tar en blueberry pie. Min shake serveras med grädde och en cookie och Viveca får en liten bit blueberry pie på sin. För 20 kr går det att lägga till en donut. Vilket jag hade tänkt men glömde att beställa…  En shake kostar 105 kr per styck men de är på riktigt värt hela investeringen. Min smakar så mycket cookie att det är precis som att dricka ett exemplar.

Att äta

Sthlm Brunch Clubs meny är precis lagom stor och här finns mycket gott. Menyn är uppdelad i sektionerna bowls and fruits, brunch, eggs benedict och sweets.

Viveca går för eggs with a kick, dvs eggs benedict med rostad paprika, mosad avocado och chorizo. Jag beställer avocadomackan, en klassiker och storsäljare på Sthlm Brunch Club, och lägger till extra bacon och stekta champinjoner.

Egentligen vill jag också prova pannkakorna men det får bli en annan gång. Och det var helt rätt beslut, för jag blir mer än tillräckligt mätt. Och det är en skaplig stapel pannkakor per tallrik jag ser serveras vid grannborden.

När ska du vara på Sthlm Brunch club för att få bord?

Som på många av stadens brunchställen går det inte att boka bord. Vi läser på hemsidan att på helgerna gäller det att komma dit innan klockan 11 eller efter klockan 14.30 för att undvika kö. Viveca och jag är där klockan 14 och får köa i ganska exakt en halvtimme, så rekommendationen verkar stämma perfekt. Men öppettiden är till 15.30 på vardagar och till 16 på helgerna, så kom inte för sent.

Notan går på 550 kr för oss båda, då ingår också en kaffe till Viveca. Swish är det föredragna sättet att betala på men kort ska också fungera enligt hemsidan. Kontanter besvära sig inte.

Både maten och shaken på Stockholm är precis som jag gillar det. Shaken innehåller ifs säkert hela dagsbehovet kalorier i sig, om inte mer, men så får det vara i bland. Nästa gång ska jag testa pannkakorna, antingen de med äppelkompott och kanel eller så hoppas jag att red velvet med choklad återkommer som månadens pannkaka. Har nämligen sätt på Instagram och allt med choklad är ju godast.

Läs mer: Italiensk brunch på Trattorian
Läs mer: Brunch på Hotell Kung Karls bakficka
Läs mer: Brunch på Hotell Rival
Läs mer: Brunch på East
Läs mer: Lunch på tre finfina förortsrestauranger


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelEtt översvämmat Venedig och Markusplatsen under vatten
Nästa artikelÅrets jul- och nyårsresor

2 KOMMENTARER

    • Håller med om värt påse pricey och kö. Nu när jag har upptäckt måste jag bara hålla mig från att gå dit varje helg, för det går ju inte. I alla fall inte om milk shaken ska intas. Och det vill jag ju om jag först ska dit.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here