Föga förvånande gick min planerade jul- och nyårsresa till Laos och Burma i stöpet. Eller, när jag tänker efter; i somras trodde jag faktiskt att den skulle kunna genomföras. Men ju längre ut på hösten det led, desto mer säker blev jag på att detta inte skulle bli av. Och en dag i september kom mailet från Supersavertravel om inställd resa.

Så riktigt så kul som på bilden ovan ska jag inte ha, som förresten är från då jag var på Maldiverna.

Efter det lekte jag först ett tag med att åka till Cypern över nyår. Men efter munskyddad semester i Italien i oktober la jag ner detta också. Och tur var det, för jag tänkte flyga med Norwegian och de har numera ställt in alla flyg som inte går inrikes i Norge.

Jag, julfirande och julledighet

Jag har sagt det tidigare; julen är inte viktig för mig. Jag gillar julklapparna men annars kan jag lika gärna umgås familj och vänner i mars, maj eller september. Julen är för mig huvudsakligen ett gäng lediga dagar, när det är kallt hemma, som jag föredrar att spendera i ett varmare land. 

Även om det är svårt att resa utomlands i år så vet jag att kommer bli deprimerad av att bara sitta hemma de lediga dagarna. Så då gäller det att hitta något kortrest. Hotell och SPA är ett riktigt bra resesubstitut för mig.

hamburg-tyskland-julmarknad
Julmarkad i Hamburg

Två kortesta jul- och nyårsresor

Maxime och jag bestämde för ett tag sen att vi skulle göra en staycation, antingen under mellandagarna eller första helgen efter nyår. Innan vi hade hunnit bestämma oss för när eller var frågade Viveca om jag ville göra det samma med henne. Två staycations tackar jag inte nej till!

Efter att ha googlat ganska mycket och funderat ännu mer landade det i ett återbesök på Ellery Beach House med Maxime efter nyår. Ja, vi har redan varit där men har inte skrivit om besöket än. Ni kan ju gissa vad vi tyckte när vi åker tillbaka bara tre månader senare.

Viveca och jag bokade två nätter på Elite Marina Tower i Nacka från annandag jul. Ett ställe jag inte har varit på än, men byggnaden har en väldig pampig exteriör. Deras SPA är i regi av Sturebadet, som jag har besökt i stan, och vi har bokat var sitt de luxe-rum med utsikt mot vattnet, Djurgården och Gröna Lund.

Relaxavdelningen på Ellery Beach House

Ellery bokade vi på ett 40%-erbjudande som kom precis innan Black Friday och Marina Tower bokade vi till 50% på Black Friday. Så allt i allt känner jag att jag mig väldigt nöjd med resultatet, både innehållsmässigt och prismässigt. Jul och nyår 2020 blir hotell, SPA, soffa och Netflix men jag får ändå använda bikinin vid två tillfällen. Må ifs 2021 bli ett bättre reseår men det är ett annat kapitel.  

Brukar du resa bort över jul och nyår? Hur gör du i så fall i år?

PS: Jag väntar fortfarande på mina pengar tillbaka från Supersavertravel. Och nej, mitt trick från Centralasienresan med att kontakta Singapore Airlines direkt fungerade tyvärr inte denna gång.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelSthlm Brunch Club – Riktigt gott i Vasastan
Nästa artikelNobel Week Lights i Stockholm

10 KOMMENTARER

 1. Jag fick en resa inställd till England i maj, flyg bokat via supersavertravel. Hopplöst att få pengar tillbaka,, plötsligen dök det ner epost från Etraveli som tydligen äger supersavertravel. Hopplös röra! Så jag vände mig till mitt kreditkortsbolag och fick pengarna den vägen istället.
  Och nej, jag reser inte bort över jul och nyår – jag älskar julen! Bor numera utmlands så då får man skapa något nya traditioner, men de flesta kan man ta med sig.

  • Jag har mailat min bank (tillika arbetsgivare) om jag kan göra en kortreklamation, jag betalade nämligen med ett debitkort. Vet inte om det är skillnad på att betala med kredit- eller debitkort. Jag får återkomma i frågan.

  • Jag följde ditt råd och gjorde en kortreklamation i slutet av förra veckan. Men i onsdags hände miraklet att jag fick ett mail från Supersavertravel om att pengarna är på väg till mitt konto. Trodde inte mina egna ögon då jag läste. Så nu väntar jag bara på att de ska komma in, hoppas det går utan problem.

 2. Jag gillar att åka bort över julen men på grund av barn och barnbarn har det blivit kanske vart annat år. I år skulle vi rest med barn och barnbarn i början av december till Kap Verde. Vi har redan fått tillbaka alla pengar från Tui.
  I år känns det helt okej att vara hemma, gå promenader i dagsljus och bara ta det lugnt. Jag skulle vilja åka till Ishotellet i Jukkasjärvi i januari men har svårt för att övertyga mitt resesällskap.
  Dina planer låter toppen 😊

  • Jag reste också bort varannan jul och nyår när Maxime var liten, nå gärna varje år. Jag var på Kap Verde för knappt tio år sen, gillade mycket. Tänker ni boka om igen!

   Jag vill också åka till Ishotellet! Ser också på igloo utanför Kalix. Verkar också kul!

   • Vi kanske bokar om. Vi får väl se hur det blir framöver. En resa med barn och barnbarn vill vi ju göra när det blir läge igen. Som det känns nu verkar det bli enklast att åka inom Europa.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here