Jaha, då är det september och sommaren 2021 är formellt över. Dags att gå loss på planeringen inför nästa sommar, här ska ingen tid gå till spillo.

Nu är jag möjligtvis en aning irriterande tidigt ute med att börja tjata om sommarplaner för nästa år. Men jag har redan en wishlist och tänker att då är det lika bra att dela den med hela world wide web. Så vet ni vad som finns i mitt huvud.

Om jag får det som jag vill kommer sommaren 2022 att bli en enda lång ösemester. Mer öar åt folket.

Ö nr 1 – Grönland

Jag hade långt framskridna planer på Grönland sommaren 2020. Sen blev det inte av och inte i år heller. Jag tänker mig att Grönland är lite som en korsning av Svalbard, Island och Färöarna och jag gillade alla tre. Så till Grönland måste jag. Jag vill bo i Disco Bay, både för namnet och för att det är här de finaste isbergen finns.

norge svalbard nordenskiold
Nordenskiöldglaciären på Svalbard

Ö nr 2 – Bornholm

För några år sen var jag en vecka på Österlen och då åkte vi en dag till fina Bornholm. Jag visste direkt att jag ville återkomma på en riktig semester. Jag var i Ystad i somras men då fanns inte ordentligt tid för Bornholm, så det fick utgå. För denna gång. Jag hade dessutom upptäckt att…

danmark-bornholm
Gudhjem på Bornholm

Ö nr 3 – Rügen

…det går färja direkt från Bornholm till Rügen i norra Tyskland. Två flugor etc. Jag var ett dygn på Rügen i samband med en pressresa för fem år sen och detta är en ö precis i min smak. Vita pampiga hus och kilometer efter kilometer strand.

Staden Ostseebad Binz på Rügen

Nu, vad tycker den stora webben om att ha planer för sommaren som kommer om 11,5 månader? Helt normalt eller total galenskap och jag borde inte få röra mig bland er andra?


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelYasuragi – Ypperligt japanskt hotell och SPA i Stockholm
Nästa artikelGripsholms slott och Mariefred – En dagstur

12 KOMMENTARER

 1. Alltid trevligt att läsa om andras planer som ger idéer till ens egna resor. Både Bornholm och Rugen står på reselistan. Men nästa sommar är en Medelhavskryssning redan inbokad med några dagar bokade i Barcelona innan. Just nu pågår spaning efter trevlig plats för sol o bad i några dagar efter kryssningen.

  • Jag gillar också att läsa om andras planer! Medelhavskryssning har jag också börjat kolla lite på, de stannar till många bra ställen. Jag ska förresten till Barcelona i oktober, det ser jag fram emot.

 2. Helt normalt, Lena. Mye av moro’a ligger i planleggingen og der er du en MESTER.
  Planene virker fornuftige og overkommelige.
  Lykke til og GOD REISE om ”noen” måneder.

 3. Helt normalt att planera/boka ett år i förväg! Binz och Rostock hade vi bokat denna sommar, men valde Österlen istället erftersom vi inte blev kloka på Tysklands coronarestriktioner… Jag var en vecka på Rügen sommaren 2006 tillsammans med min mor och mina barn. Sedan dess har jag velat åka tillbaka och bo på Travel Charme Kurhaus Binz, men det får bli en annan gång.
  Nästa sommar hoppas jag att vi kan genomföra den resa som var bokad sommaren 2020, nämligen Transibiriska järnvägen till Peking…

 4. Heja, heja, mera sommar planer åt folket och ju tidigare desto bättre.
  Signatur ”partisk” som har ett inlägg på gång om hur det känns när NÄSTA sommar är överbokad redan i augusti året innan.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here