Under våren fyllde jag år och Maxime tog med mig på en hemlig överraskning. Jag fick veta var vi skulle först dagen innan. Och jag blev väldigt överraskad, för hon hade på finurligt sätt lyckats få mig att tro att SPA inte var inkluderat. 

Jag hade varit på Yasuragi flera gånger tidigare men inte efter de byggde om och jag hade aldrig sovit över. Dock har stället varit på min lista ett tag, så blev superduperglad när jag fick veta var vi skulle.

Vårt rum på Yasuragi

Maxime har slagit till stort och bokat ett paket med superiorrum. Som de säger på hemsidan magnifik utsikt över Stockholms skärgård. Japp, det stämmer. Bildbevis nedan. På rummet finns också en liten sittgrupp och i badrummet ett japanskt trädbadkar och tvagningsplatser. Sängen är självklart en fotonmadrass på golvet. allt annat vore ju fusk.

Efter lunchen, som jag återkommer till, luras jag med upp till rummet. Och oj, där hade det serverats en flaska bubbel och snacks. Vi smakar lite på nötterna men enades om att bege oss til SPA-et och i stället öppna flaskan när vi piffar inför middagen.

Lunch

Fredagar och söndagar går det att köpa paket på Yasuragi som inkluderar extra tid i SPA-et och lunch. En toppenlösning, enligt mig, för jag tycker oftast det blir för kort tid med bara en natt med incheckning klockan 15 och utcheckning klockan 12. Jag vill ju hinna med att hänga på rummet också, samtidigt som jag är länge i SPA-et.

Vi hade ankomst och tillträde till badet klockan 11.30 enligt vårt paket. I vanliga fall får man rummet 15.30 men vi har tur och får det på en gång. Efter att snabbt ha ooh-at och aah-at över rummet och utsikten och bytt om till badkläder och badrock beger vi oss till lunchen.

Vi är nästan själva när vi kommer till restaurangen men efter ett tag fylls det på med flera gäster. Vi får välja från vanliga lunchmenyn och valet faller för båda på bentolådor.

SPA-et på Yasuragi

Sen är det dags att bege oss till SPA-et. Nytt sen senast är att den stora motionsimmningspoolen har försvunnit och ersatts av en ny pool, en daiyokujo, med olika delar och väggar i rå betong med trädstruktur. På två av hörnen, med ingång utifrån, finns ett bubblande kolsyrebad och ett kallbad. De två andra hörnen har en sorts tunnel med stjärnhimmel att simma in i, svårt att beskriva med väldigt fint. Vid sidan om poolen står många vilobäddar att ligga i och njuta av utsikten utanför.

Vilket lyft för Yasuragi! Den nya daiyokujon är magiskt fin och jag blir helt lyrisk. Finast är den tidigt morgonen efter, när jag är helt själv i badet.

De varma källorna, rotenburo, känner jag igen sen tidigare men området har utökats och blivit dubbelt så stort. Vattnet är varmt och skönt, för fast solen skiner är det bara tidigt maj och det är fortfarande lite kallt i luften. Maxime och jag ligger länge här både dagar, helt underbart avkopplande med utsikten.

Andra nyheter på Yasuragi är det grunda bergrumsbadet med vägg bakom i riktigt berg, en ångbastu och en torrbastu. Sistnämnda också med en utsikt som heter duga, se ovan.

Middag

Tillbaka på rummet blir det en dusch i trädbadkaret innan vi öppnar bubblet och har första parkett när finlandsfärjan åker förbi. Eftersom det är middag i kimono som gäller skippar vi båda sminket och maxar i stället upplevelsen framför fönstret och Stockholms skärgård.

Vid bokningen väljer man mellan tre fasta middagsmenyer; en klassisk, en japansk eller en vegetarisk. Maxime hade valt den klassiska och här var det många rätt! Mums.

Det serveras fyra rätter; först in kom sashimi på röding och kycklingbollar med tryffel och ponzudipp. Till huvudrätt får Maxime högrev med bakad vitlök och taresås och jag en sej medan det till efterrätt blir sorbet med hallonpannacotta. Vi nöjer oss båda med varsitt glas vitt genom hela middagen.

Japanska parken

Yasuragi har också en japansk utomhuspark och eftersom vi behövde upparbeta hungern lite innan frukosten så beslutade vi oss för att gå en sväng. En aning kyligt så tidigt på året, men fint ändå. Här finns både portaler gjorda av flätade grenar, slingrande stigar och en mängd växter utplanterade. Skulle tro att det är jättefint när allt blommar.

Frukost

Frukosten! Både Maxime och jag är väldigt förtjusta i hotellfrukostar och Yasuragis är både fräsch och god. Plus för något annorlunda, och japanskinspirerat, som matchakräm till pannkakorna och omelett med sesamfrön på. De maskinbakade frallorna är lite tråkiga, jag hade gärna sett bröd bakat med lite mer kärlek.

Sen var det dags att återgå till SPA-et, där vi stannar till det är dags för utcheckning. 12 helt perfekta timmar; ett ypperligt ställe. Tack för presenten Maxime.

Läs mer: Ellery Beach House i Stockholm

Läs mer: Hotell Havsbaden i Grislehamn

Bra att veta

Yasuragi ligger lantligt vid Hasseludden i Nacka kommun. Det tar ca 20 minuter med bil från centrala Stockholm och ungefär 45 minuter med buss från Slussen. Båt från Strömkajen stannar också vid Hasseludden brygga, sen är det 15 minuters promenad.

Det ingår en svart och snygg baddräkt i priset till SPA-et. Det är inte tillåtet med egna badkläder.

Alla SPA-gäster får låna kimono och badtofflor, som lämnas tillbaka när man åker. Detta är också klädseln när man äter, så besvära inte att ta med extra kläder för detta. Tidigare var det valfritt att äta i kimono men nu ska alla gäster göra så.

Det är inte tillåtet med mobiler etc. i badet. Detta inkluderar fotoförbud. Bilderna i detta reportage tog jag innan SPA-et öppnade på morgonen.

Det är 16-årsgräns i japanska badet men under vissa skollov är gränsen 13 år. Kolla på hemsidan för exakta datum.

För den som inte vill sova över finns går det att endast köpa tillgång till japanska badet. Det finns också behandlingar att boka samt yogapass och annat att närvara vid.


Vet ni vad? I slutet av månaden fyller Maxime år och i morgon är det jag som tar med henne på hemlig tredagars överraskningsresa. Kul va?

Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelSingapore – 12 bästa tipsen för din semester
Nästa artikelDetta vill jag göra sommaren 2022🙄🙃😲

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here